Drasztikus döntés: bezáratta a boltokat a szegedi polgármester

HelloVidék   
  Megosztom
Drasztikus döntés: bezáratta a boltokat a szegedi polgármester

Botka László elrendelte, hogy a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra. Szerinte a járvány elleni leghatásosabb védekezés továbbra is az, ha mindenki otthon marad.

Botka László, Szeged polgármestere Facebook-oldalán tette közzé a járványhelyzettel kapcsolatos legújabb döntését. Mivel szerinte a járvány elleni leghatásosabb védekezés továbbra is az, ha mindenki otthon marad, ezért elrendelte, hogy a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra.

A szegedi polgárokat arra kérem, hogy kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el az otthonukat! Felkérem a rendőrséget és a polgárőrséget, hogy segítsenek a szabályok betartásában és figyelmeztessék a lakosokat! Tudom, hogy a gyönyörű idő és a húsvét miatt egyre nehezebb otthon maradniuk, de ez most feltétlenül szükséges, ha meg akarjuk fékezni a járványt

- írta a posztban a polgármester, aki megköszönte a helyiek együttműködését és megértését, és továbbra is arra buzdít mindenkit, hogy maradjon otthon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szeged

polgármester

botka lászló

boltbezárás