Hivatalos: megnyithatják a bányát a Veszprém megyei településen

HelloVidék   
  Megosztom
Hivatalos: megnyithatják a bányát a Veszprém megyei településen

A lakosság tiltakozása ellenére a polgármester tájékoztatása szerint a hatóság kiadta az engedélyt az osztrák bányacégnek a sümegprágai kőbánya újboli megnyitására az engedélyt bizonyos feltételek mellett - írja a veol.hu.

A portál információi szerint sümegprágaiak tiltakozása ellenére megkapta az engedélyt a bányanyitáshoz az osztrák cég. Hujber Csaba polgármeste tájékoztatása alapján a Veszprém Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Hatósága kiadta az engedélyt a Modre Berbau GmbH-nak a kőbánya újboli megnyitására bizonyos feltételek betartása mellett.

Arra hivatkoztak, hogy a bányászat a karsztvízre nem gyakorol hatást, a bányaterület védett részein pedig megtiltották a kitermelést. A polgármester tájékoztatta a lakosságot, hogy ennek ellenére még lehet remény, hogy a település megakadályozza a nyitást, mivel a természetvédelmi előírások szerint a bányatelken nem folytatható bányászati vagy ahhoz kapcsolódó tevékenység. Korábban a cég bányanyitási szándéka ellen tiltakozva a helyi lakosok több mint 300 aláírást gyűjtöttek, amelyet a márciusi fórumon adtak át a bányacég képviselőjének.

Az önkormányzat továbbra is keresi a lehetőségeket, amelyek alapján megakadályozhatják a nyitást, ám a hatóság utasította Sümeg és Sümegprága önkormányzatát, hogy szüntesse meg a létesítési és építési engedély kiadásáig az engedélyezésben szereplő kizáró okot, mivel az alapján a tervezett tevékenység nincs összhangban az érintett települések esetében a településrendezési eszközökkel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bánya

veszprém megye

ipar