Ennyi pénz jár a rászorulóknak vidéken: gyorssegélyekről intézkednek az önkormányzatok

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ennyi pénz jár a rászorulóknak vidéken: gyorssegélyekről intézkednek az önkormányzatok

Egyetlen hét alatt közel 12 ezer fővel növekedett a munkanélküliek száma. A járványhelyzet miatt tömegek kerültek egyik pillanatról a másikra szinte lehetetlen helyzetbe, melyben bármiféle apró segítség életmentő lehet.

A koronavírus-járvány miatt egyre többen veszítetik el az állásukat, és kerülnek emiatt kilátástalan helyzetbe, ha elegendő tartalék hiányában nem tudják fizetni a számláikat vagy a lakásuk bérleti díját. Nincsenek azonban teljesen magukra hagyva, hiszen több fővárosi is vidéki önkormányzat nyújt segítő kezet a bajba jutott lakosainak, írja a Pénzcentrum.

Rengetegen maradtak állás nélkül Magyarországon a koronavírus-járvány következményeként. Egy, az Innovációs -és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárságától származó írás szerint az országosan a regisztrált álláskeresők száma a vizsgált időszakban a 14. heti 308 664 főről 15. hétre 320 624 főre nőtt. Azaz

Elmondható, hogy tömegek kerültek tehát egyik pillanatról a másikra szinte lehetetlen helyzetbe, melyben bármiféle apró segítség "életmentő" lehet. Éppen ezért számos önkormányzat nyújt támaszt a településén/kerületében élőknek. A Pénzcentrum összegyűjtötte, melyik városban milyen segítségre számíthatnak a bajba jutottak.

Szombathelyen például a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos intézkedése között szerepelnek szociális jellegűek, továbbá olyanok is, amelyek vállalkozások részére nyújtanak segítséget. Dr. Nemény András polgármester döntése alapján a segélyezésre szánt költségvetési forrást több, mint duplájára, 400 M Ft-ra emeltek meg.

  • "Szombathely Restart" néven a hely vállalkozásokat segítő komplex program kidolgozása van folyamatban, továbbá figyelemmel kísérik a járvány miatt nehéz helyzetbe került családok szociális helyzetét, és ennek, valamint a városi költségvetés teherbíró képességének függvényében alakítják továbbá támogatási rendszerüket.
  • Az üzleti célú helyiségek bérlőinek megkeresése azzal, hogy amennyiben a járvány miatt bezártak, úgy április 1-től nem kell bérleti díjat fizetniük.
  • Szombathely önkormányzata 2020. április 2-án döntött arról, hogy az önkormányzati segélykeret 400 millió forintra emelik, valamint hogy 100 ezer forint összegű támogatást vezetnek be a veszélyhelyzet miatt munkájukat vesztett családok számára.

Több vidéki város intézkedéseit a Pénzcentrum oldalán lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

segély

gyorssegély

önkormányzat