Elárulták a szervezők: ez lehet a balatoni fesztiválok sorsa

MTI   
  Megosztom
Elárulták a szervezők: ez lehet a balatoni fesztiválok sorsa

Vannak olyan rendezvények, amiket már lemondtak, de a legnagyobb dél-balatoni fesztiválok sorsa még nem dőlt el. A szervezők az utolsó pillanatig kivárnak és folytatják az előkészületeket - írja a sonline.hu.

A portál információi szerint a legnagyobb fesztiválok sorsa még nem dőlt el, mivel a dél-balatoni rendezvények szervezői kivárnak, ám van néhány olyan rendezvény is, amit már lemondtak. Több nagy hagyományos balatoni fesztivál helyzete kérdéses a koronavírus-járvány miatt például a balatonboglári szüreti fesztivál is ilyen, amely minden évben rengeteg látogatót vonz a településre. Mészáros Miklós polgármester a portálnak elmondta, hogy az augusztus 20-ára tervezett fesztivál esetében sok minden függ a kormányrendelet hatályától, de a szervezést napirenden tartják, amíg nem történik módosítás.

A másik nagy boglári rendezvény a Bábel Sound, amelyhez az önkormányzat a helyszínt biztosítja. Erről Mészáros Miklós azt mondta, hogy a területhasználati kérelmet támogatta a város, tehát, ha jogi akadálya nem lesz, reményeik szerint megtartják a világzenei fesztivált júliusban. Azonban a pünkösdi Métafesztivál nem volt ilyen szerencsés helyzetben, mivel a veszélyhelyzet miatt nem tudták megtartani.

A fesztiválok szervezői Fonyódon is kivárnak. A városban augusztus 13. és 16 között lenne a Rock Balaton fesztivál és július 31. és augusztus 1. között pedig a Retro Balaton. Posztra Róbert szervező azt mondta, hogy ők is az utolsó pillanatig várnak.

Bízunk benne, hogy a nyár közepén elindulhat a szezon és a rendezvényeket is megtarthatjuk. S azt is reméljük, hogy az esetleges szigorításokra kapunk időt felkészülni

- fogalmazott.

A Balaton Sound szervezői is úgy készülnek, hogy lesz parti Zamárdiban a szabadstrandon. A MOL Nagyon Balaton és a Strand Fesztivál szervezői közleményben nyugtatták meg az érdeklődőket arról, hogy nem tervezik a fesztiválok elhalasztását.

Arra készülünk, hogy augusztus 18-tól öt napon át újra Zamárdiban találkozunk a nyolcadik Strand Fesztiválon

- válaszolták a portálnak és hozzáfűzték, hogy számukra elképzelhetetlen, hogy elmaradjon az esemény, de ha hatósági döntés születne erről, a jegyek árát visszatérítik. A rajongókat megnyugtatták, jelenleg is zajlanak az egyeztetések a programokról. Az előkészítő munkát természetesen home officeban és online végzik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

fesztivál

balaton

fesztivál szezon

nyár

koronavírus

koronavírus-járvány