Szigorú korlátozások a magyar folyón: brutális bírság járhat ezért a horgászoknak

HelloVidék   
  Megosztom
Szigorú korlátozások a magyar folyón: brutális bírság járhat ezért a horgászoknak

Megérkezett a Dráva folyóba a támogatott harmadik nyaras pontyszállítmány első része. A telepítési akciót követő időszakban tilalmat rendelnek el a ponty fajtára, amelynek betartását szigorúan ellenőrzik - írja a Bama.

A portál információi szerint a Drávába is megérkezett a Duna után a támogatott harmadik nyaras pontyszállítmány első része. A telepítés során ötezer kilogramm pontyot helyeztek ki Drávasztáránál.

A folyamat miatt a ponty fajtára tilalmi időszakot szabtak ki május 4. és május 29. között, amely szerint a kifogott pontyokat kíméletesen vissza kell engedni a folyóba. A tilalom betartását szigorúan ellenőrzik is.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

ponty

dráva