Teljesen átalakul a vidéki város: ezek a legfontosabb újítások

HelloVidék   
  Megosztom
Teljesen átalakul a vidéki város: ezek a legfontosabb újítások

Jól haladnak az építkezések Tatabányán: hamarosan elkészül a megyei könyvtár és év végére pedig a mélygarázs, amelynek a teteje látványos utcabútorokkal felszerelve, majd közösségi térként funkcionál.

A portál szerint idén több nagyobb megkezdett tatabányai építkezés is befejeződhet. Hamarosan elkészül a megyei könyvtárs és jó ütemben halad a mélygarázs építése is, amely elérte szerkezete legmagadabb pontját. Geszler Norbert, a West Hungária Bau Kft. projekt­igazgatója elmondta, hogy az 5700 négyzetméteres közösségi tér és 280 férőhelyes mélygarázs építését bontási és nagytömegű földmunkával kezdték. A munka közben gondoskodniuk kellett a víztelenítésről és a közművilágításról is. A mélyalapozásnál 5,5 kilométer hosszban cölöpalapot helyeztek el.

A mélygarázs épületének legmagasabb pontja a környező terepszinthez képest mindössze nyolc méterrel magasabb. Az épület kialakításához alvállalkozók segítségével hatalmas vasbeton szerkezetet hoztak létre az elmúlt hónapokban. Az Ács-Bau Kft. a szolgáltatóház teljes alapozásához csaknem 800 négyzetméter zsaluzatot épített és 1500 négyzetméter betont használt fel. A Boga-Bau Kft. a födém zsaluzatát végezte el csaknem ötezer négyzetméteren.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, hogy a projekt 2,5 milliárd forintos állami támogatással valósul meg, s ehhez az önkormányzat 1,9 milliárddal járul hozzá. Év végére elkészülő mélygarázs tetejét látványos utcabútorokkal közösségi és rendezvénytérré alakítják. A szolgáltatóház 3,6 milliárdos beruházása pedig várhatóan jövőre fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mélygarázs

közösségi tér

tatabánya

fejlesztés