Hatalmas változások az egészségügyben: így alakul át a gyerekek ellátása

Pénzcentrum   
  Megosztom
Hatalmas változások az egészségügyben: így alakul át a gyerekek ellátása

A szakember szerint a szülők a járvány előtt minden aprósággal a háziorvoshoz szaladtak, a karantén alatt önállóbbak lettek. A járványhelyzet rávilágított arra, hogy a távkonzultáció és a telemedicina kiválóan működik.

A koronavírus-járvány teljesen felforgatta a mindennapokat, és bizonyos területeken pozitív változást idézett elő. Ilyen például a gyermekgyógyászat. Dr. Kovács Tibor csecsemő- és gyermekgyógyász, több mint húsz éves házi gyermekorvosi tapasztalattal a háta mögött a Pénzcentrumnak azt mondta, a COVID-19 tulajdonképpen elhozta a régóta esedékes modernizációt az egészségügyben, amely részben megoldást jelenthet a Magyarországot sújtó orvoshiány okozta problémákra, megkönnyíti a betegek és az orvosok életét is.

Meglepően pozitív tapasztalatai voltak a karantén időszaka alatt a Doktor24- Svábhegyi Gyermekgyógyintézet csecsemő- és gyermekgyógyászának, aki már több, mint húsz évet dolgozott házi gyermekorvosként, jelenleg az intézet orvos igazgatója. Mint mondta,

Hozzátette ugyanakkor, hogy teljesen ugyan nem váltja ki a fizikai vizsgálatokat, de azokra valóban csak olyankor kerül sor, ha arra szükség is van. A vírus másik pozitív hozadéka, hogy mivel a bölcsődék, óvodák, iskolák, játszóparkok és játszóterek zárva voltak, idén tavasszal jelentősen csökkent az év ezen időszakában jellemző fertőző betegségek előfordulása.

Érdekes tapasztalat, hogy az asztmával élő gyerekek az elmúlt hónapokban többnyire teljesen tünetmentesek voltak, pedig a korábbi évek azonos időszakában ez nem volt jellemző. A gyulladt légúti nyálkahártyán ugyanis könnyebben megtapadhatnak a különböző mikroorganizmusok, vagyis ezek a gyerekek könnyebben kapják el a szezonális vírusokat is

- nyilatkozta a szakember. A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészségügy

gyermekellátás

gyermekgyógyászat

koronavírus

koronavírus-járvány