Hihetetlen: ebben a megyében mindössze 3-an betegedtek meg koronavírusban

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen: ebben a megyében mindössze 3-an betegedtek meg koronavírusban

100 ezer lakosra 41 megerősített eset és öt elhunyt jut, mondta el az országos tisztifőorvos. Továbbra is Budapest a legérintettebb, a legalacsonyabb arány pedig Békés megyében van: ott mindössze hárman betegedtek meg.

A koronavírus-járvány első hullámának végén jár Magyarország - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília közölte: vasárnap csak hat új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, jelentősen csökken a fertőzöttek száma, a gyógyultak pedig már kétszer annyian vannak, mint az aktív fertőzöttek. 1182 embert tartanak nyilván aktív fertőzöttként, míg a gyógyultak száma 2248-ra emelkedett - mondta. A vasárnap meghalt két idős emberrel 548-ra nőtt az elhunytak száma, jelenleg 385 beteget kezelnek kórházban, közülük 21-et kell lélegeztetni.

A szakember az adatokat részletezve elmondta,

Az eddig igazolt 4014 fertőzött negyede a 65-79 éves korosztályból került ki (1011-en), húsz százalékuk 80 év feletti volt, míg 20 év alattiak között eddig 88 igazolt pozitív esetet regisztráltak, míg 15 évesnél fiatalabbaknál 33-at.

Müller Cecília ismertette: 100 ezer lakosra 41 megerősített eset és öt elhunyt jut. Továbbra is Budapest a legérintettebb, hiszen 100 ezer lakosra a fővárosban 108, Zalában 96, Komárom megyében 94, Fejérben 89, Pest megyében 45 megbetegedés jut.

Az országos tisztifőorvos a járványgörbéről szólva elmondta, Magyarországon az év 10. hetében igazolták az első fertőzöttet és a 23. hétig fokozatosan emelkedett az igazolt pozitív esetek száma. A 15. héten volt a legtöbb regisztrált beteg (712), majd attól kezdve csökkent a számuk. Az elhunytak számának esetében hasonló ívet mutat a görbe, időbeli csúszással. Az első haláleset a 11. héten következett be, a legtöbben a 16. héten haltak bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe - mondta.

Müller Cecília kérdésre válaszolva beszámolt arról is, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat legfrissebb jelentése szerint a járvány idején nem volt fennakadás a vérellátásban, semmilyen beavatkozás, műtét nem maradt el vérhiány miatt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs