Gigahalat fogtak a vidéki városban: ekkora állat ritkán akad horogra

HelloVidék   
  Megosztom
Gigahalat fogtak a vidéki városban: ekkora állat ritkán akad horogra

Hatalmas harcsát fogott ki egy nyugdíjas horgász Sopronban a jereváni Ibolya-tóból. Az óriási szürke harcsa vasárnap reggel akadt a horogra és a horgász nem dobta vissza a tóba - írja a Kisalföld.

A portál információi szerint hatalmas, 132 centiméteres és 13 kilós szürke harcsát fogott ki Sopronban a jereváni Ibolya-tóból egy nyugdíjas horgász. Az óriási állatot négy óra fárasztás után sikerült vasárnap reggel kihúzni a vízből.

A horgász a portálnak elmondta, hogy az eddigi legnagyobb fogása egy 18 kilós csuka volt Angliában, az itthoni rekordja pedig egy 16 kilós amur. A most kifogott szürke harcsát nem dobta vissza a tóba, ismerősei között osztotta el, hogy finom haléátel készüljön belőle.

Elmondta, hogy mindig is szeretett horgászni, a szabadban lenni és, hogy reggel amikor a tónál már nagy a nyüzsgés akkor indul haza. Általában visszadobja a halakat, ám a harcsa akkora volt, hogy kivételesen nem akarta visszaengedni a fogást. A méretes harcsa egyébként is nagy pusztítást végezhetett volna a tóban.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hal

horgász

horgászat

harcsa