Hihetetlen: kenus mentett meg egy eltévedt, ittas fürdőzőt a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: kenus mentett meg egy eltévedt, ittas fürdőzőt a Balatonnál

Másfél kilométerre úszott be éjjel ittasan a Balatonba egy 43 éves fürdőző, aki a parttól eltávolodva észlelte, hogy nem tudja merről indult. A partról meghallotta őt egy 57 éves kenus férfi, aki bejelentést tett és azonnal a bajba jutott fürdőzőhöz sietett - írja a hirbalaton.hu.

A portál információi szerint másfél kilométerre úszott be éjjel, ittasan a Balatonba egy 43 éves fürdőző. A fonyódi vízirendőröket 2020. július 15-én este 22 óra után értesítette egy Balaton-parton tartózkodó 57 éves budapesti férfi, majd rögtön utána kenujával a segítségért kiáltó, bajba jutott fürdőzőhöz sietett.

Kifáradva pánikba esett és segítségért kiáltott. Szerencséjére a partról meghallotta őt a kenus, aki példaértékűen járt el a helyzetben. Habozás nélkül bejelentést tett, majd saját maga indult az úszó megsegítésére. A vízieszközzel kapaszkodót nyújtott a rendőrök kiérkezéséig, akiknek a sötét vízfelszínen egy elemlápával jelezte pozíciójukat.

Az egyenruhások a bajbajutottat a szolgálati hajóba emelték, majd a partra vitték, ahol a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

úszás

kenu

életveszély

mentés