Brutális ingatlanárak a Balatonnál: ezeken a településeken, akár kétszeres árat is fizethetünk

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális ingatlanárak a Balatonnál: ezeken a településeken, akár kétszeres árat is fizethetünk

Durván megdrágultak az ingatlanok a Balatonnál. A legnagyobb áremelkedés Balatonkenesén volt, de a dobogó első helyén jelenleg Tihany és Zamárdi áll, ahol a téglalakások átlagos négyzetméterárai már átlépték az egymillió forintot - írja az onlinebalaton.hu.

A portál szerint jelentősen megdrágultak az ingatlanok a Balatonnál. A településeket tekintve Balatonkenesén drágultak leginkább a családi házak. A négyzetméterár itt 220 ezerről 487 ezerre növekedett, ami öt év alatt több mint kétszeres drágulás.

Olcsóbbnak számít Balatonföldvár és Fonyód, ahol 2015-ben 195-210 ezer forintos átlagos négyzetméterár volt jellemző, jelenleg pedig 316-340 ezres. A siófoki árak is megugrottak az öt évvel korább 255 ezer forintos négyzetméteres átlagár helyett, most 480 ezerrel számolhatunk.

A legborsosabb árakkal Tihanyban találkozhatunk: itt 2015-ben még 445 ezer forintos négyzetméteráron vásárolhattunk ingatlant, ami mostanra elérte a 612 ezer forintot. A második legdrágább Zamárdi lett, ahol a családi házak öt évvel ezelőtti 344 ezer forintos átlagos négyzetméterára, 565 ezer forintra emelkedett.

A téglalakásokat tekintve még erősebb emelkedés tapasztalható. Tihanyban egymillió forintra emelkedtek a lakások négyzetméterárai, Zamárdiban pedig 1,1 millióra növekedtek az árak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

ingatlan