Pusztulnak a halak a Balatonban? A szakértők szerint ez lehet az oka

HelloVidék   
  Megosztom
Pusztulnak a halak a Balatonban? A szakértők szerint ez lehet az oka

A Balaton bizonyos részeint több haltetettemmel találkoztak a környékbeliek az utóbbi időben. A szakemberek szerint azonban nincs szó szennyezésről, egészen más oka van a halak pusztulásának - írja a hirbalaton.hu.

A portál szerint Siófokon, Földváron és Fonyódon több haltetemmel találkoztak, azonban a szakemberek szerint nincs szó szennyezésről. Természetes folyamatnak számít hosszú évtizedek óta a halelhullás nyáron a Balatonnál. A Balatoni Futár júliusi számában olvashatók erről Havranek Mihály, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati igazgatójának szavai, a cikkből a HírBalaton.hu készített összefoglalót.

Hozzáfűzte, hogy egy év során több olyan ciklus van, amikor sérülékeny a hal populáció: az első hullám a jégtakaró elolvadásakor van, a második időszak az ívási terminus. Ebben az időszakban legyengül a halak szervezete, ilyenkor tehát betegségre, szennyezésre nem kell gyanakodni.

Siófok környékén van a legtöbb haltetem, ami a tó áramlása miatt van, de Földváron és Fonyódon is többet látni ilyenkor. A halgazdák a tetemeket összegyűjtik, tavasztól őszig két munkatárs csak ezzel foglalkozik, élő kapcsolatban a strandüzemeltetőkkel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hal

balaton

pusztulás