Megújult a magyarok egyik kedvenc élelmiszere: erre számíthatnak mostantól a vásárlók

HelloVidék   
  Megosztom
Megújult a magyarok egyik kedvenc élelmiszere: erre számíthatnak mostantól a vásárlók

Az új csomagolást már sokan észre vehették az üzletek polcain, ám nemcsak kívül újultak meg a népszerű Sága termékek, a Füstli- és a Füstlizer-termékcsalád, hanem belül is. A hazai baromfiipar vezető szereplőjének számító Master Good újította meg a termékeket. A szerda délután tartott sajtótájékoztatón a cég ügyvezetői és az új irány tervezésében résztvevő kreatív szakemberek elárulták pontosan mire is számíthatnak a vásárlók, ha az új Füstli termékeket választják.

A hazai baromfiipar vezető szereplőjének számító Master Good megújította az ország egyik kedvenc virslijét, a Füstlit, valamint a teljes Füstli- és Füstlizer-termékcsaládot.

Azért vagyunk itt, hogy elmeséljük mi történt az elmúlt 9 hónapban, amióta a cégcsoporthoz csatlakozott a Sága. Januárba került a birtokunkba és azonnal komoly munkába kezdtünk. Egészen eddig dolgoztunk, hogy most beszámolhassunk arról, hogy az elmúlt időszak munkája valóban meghozta a gyümölcsét, ami nem csak egy új csomagolás

- kezdte meg gondolatait a megújult termékekről szóló sajtótájékoztatón Bárány László, a Master Good Cégcsoport ügyvezető, tulajdonosa.

Az 1907-ben induló tradíciókon alapuló, családi vállalkozásként működő Master Good a közelmúltban megvásárolta brit tulajdonosától a szintén nagy múltú Ságát. A sárvári üzem így több mint 30 év után újra hazai tulajdonba került.

A virsli, párizsi és a sonka hiányzott a repertoárunkból. Láttuk, hogy itt a Sága, aminek a termékeit a minőség és ismertség jellemzi. Viszont külföldi tulajdonosa volt. Úgy gondoltuk, ha ennek a cégnek a tulajdonlását hazahozzuk Magyaorországra és a Sága mögé rakjuk azt a termelési tudást és biztonságot, ami a cégcsoportunkat jellemzi, akkor képesek lehetünk arra, hogy a Ságát megújítsuk

- fejtette ki Bárány László.

Azonnal olyan beruházásokba kezdtünk, amik alkalmassá tehetik a Ságát, hogy még minőségibb, innovatívabb termékeket gyártsunk. A másik mérföldkő pedig az volt, amikor eldöntöttük, hogy egy fogyasztói márkává szeretnénk átalakítani a Ságát, ami azt jelenti, hogy nemcsak az eddig megszokott pulykából gyártanánk, hanem szeretnénk felhasználni a Master Good alapanyagokhoz kapcsolódó tapasztalatait, így ahol úgy gondoltuk, jobbá válhat a termék, csirke alapanyagra váltottunk.

- mondta a Master Good ügyvezetője, majd megjegyezte, hogy a Ságában lévő tudás alkalmas arra is, hogy megmutassák, hogy nemcsak pulykából és csirkéből lehet jó termékeket készíteni, hanem sertésből is.

A Sága megreformálásának egyik jelentős lépése, hogy piacra dobják a Füstlit a magyar fogyasztók által kedvelt sertéshúsból is.

A minőségi elvárás nem lehet a luxustermékek fogyasztóinak kiváltsága - vallja a Bárány-család által vezetett Master Good. A cég 113 év családi tudásával és tapasztalatával újította meg kívül-belül az ország egyik kedvenc virslijét.

Minden generációnk arra törekedett, hogy az elérhető csúcstechnológiát hozza az adott korhoz igazodva. Ez az innováció iránti igény bennünk is megvan

- fogalmazott Bárány Péter, a Master Good cégcsoport ügyvezető, tulajdonosa és hozzáfűzte, hogy nagyon sokat tesznek a környezetért a felhasznált alapanyagokkal és az energiatakarékossággal kapcsolatban.

A kisvárdai Master Good Északkelet-magyarországi központjából a világ négy kontinensére exportálja a termékeiket, kizárólagosan hazai GMO-mentes élelemmel táplált, hozamfokozó- és hormonmentesen nevelt csirkék húsát előállítva és forgalmazva.

Magyarországon GMO-mentes növényeket lehet csak termeszteni, de az állattenyésztésre jellemző, hogy magasabb fehlrjetartalmú alkotóelemre is szükség van, aminek a túlnyomó többsége import szója Dél-Amerikából, ami GMO-s, azonban a mi rendszerünk a GMO-mentes takarmányozásra állt át

- fogalmazott Bárány Péter.

A Sága Füstli- és Füstlizer-termékcsaládjának megújítását hosszan tartó háttérmunka előzte meg, amelynek kiemelt eleme a termékek csomagolásának újratervezése is.

Egy mai korszerű logót szerettünk volna, de azért fontosnak tartottuk, hogy egy komoly múlttal, hagyományokkal rendelkező cégről van szó. Olyan logót terveztünk, ami a mai dizájnt képviselei, de nem csak a modern világot hangsúlyozza. Mindkét arculatba bekerült az aranyszín, főként a Ságánál, ahol az aranyszín hangsúlyozásával egy értékesebb termék kinézetét terveztük sugallni.

- mondta el az új logókról Ipacs Géza, az Apacs Studió Kft. ügyvezető igazgatója, majd kiemelte, hogy mivel egy áruházban nagyon sok szín van, már-már vibrálóak a polcok, ezért az volt a cél, hogy a Sága egy nagyon letisztult csomagolást kapjon, a fő üzeneteket markánsan kiemelve az értékek mentén.

A megújult Füstli- és Füstlizer-termékek már elérhetőek az országos üzletláncokban és az új innovatív irányt hangsúlyozó reklámfilmek is láthatóak már több TV csatornán.

Ma ebbe az iszonyú hangos média zajban olyat kell csinálni, ami kicsit elüt a többi reklámtól, szórakoztat, de természetesen passzol a profilhoz is. Azt találtuk ki, hogy egy humoros mesevilágot szeretnénk a termékhez kapcsolni. A figyelemfelkeltő jelmezeket viselő huszárokkal egy kedves történetet kaptunk, ami a felnőtteket és a gyerekeket is megérinti

- mondta Herendi Gábor, filmrendező, a Skyfilm Production Kft. ügyvezető igazgatója, aki az új reklámfilmeket készítette.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sága

master good

élelmiszer