Kiderült: a vidéken élők jobban vigyáznak az értékeikre

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: a vidéken élők jobban vigyáznak az értékeikre

Egy kutatás eredményeiből kiderült, hogy a nagyvárosi és a vidéken élő magyarok egészen máshogy gondolkodnak, ha értékeik védelméről van szó. A kisebb településeken élő magyarok közel kétharmada biztosítja vagyontárgyait

Óriási a különbség a nagyvárosi és a vidéken élő magyarok hozzáállása között, ha értékeik védelméről van szó – derül ki a Generali legfrissebb reprezentatív kutatásából. Míg a kisebb településeken élő magyarok közel kétharmada biztosítja vagyontárgyait, ez a típusú óvatosság a fővárosban csupán minden hatodik lakosra jellemző.

Bár egyre nagyobb szeletet hasít az online ügyintézés a biztosítási piacon is, a magyarok kétharmada még mindig igényli a személyes tanácsadást, köztük pedig többségben (65 százalék) vannak a kisebb városok és falvak lakói. Ennek részben demográfiai okai vannak, hiszen ezeken a településeken élők átlag életkora magasabb, az idősebb korosztály tagjai pedig sokkal inkább támaszkodnak a tanácsadók segítségére (43 százalék). Emellett továbbra is óriási szakadék mutatkozik a vidékiek és a nagyvárosiak szemléletében, ha az otthonuk, az autójuk vagy a vagyonuk megóvásáról van szó.

A biztosítási ügyeket intézők között ugyanakkor – nem meglepő módon - többségben vannak a jó anyagi körülmények között élők, 60 százalékuk aktív munkavállaló, átlagos nettó jövedelmük pedig közel 200 ezer forint. A válaszadók leginkább a lakásügyekben (37 százalék), illetve a megtakarítások területén (28 százalék) szeretnek személyesen egyeztetni biztosítási tanácsadójukkal, míg legkevésbé az autókat érintő szerződések (18 százalék) megkötése előtt szorulnak segítségre.

Általánosságban az eredmények alapján az is elmondható, hogy legtöbben nagyobb figyelmet fordítanak értéktárgyaikra, mint saját egészségünkre: a megkérdezettek 46 százaléka rendelkezett személybiztosítással, míg 61 százalékuk vagyonbiztosítással.

A felmérés eredményeiből kiderült, hogy a kisvárosokban és falvakban lakók 56 százaléka intézi biztosítási ügyeit tanácsadó bevonásával, miközben ez a szám a megyeszékhelyeken 28 százalék, a fővárosban pedig mindössze 16 százalék. A kelet-magyarországiak is kiugró arányban kérnek segítséget a szakértőktől, 41 százalékuk szeret személyre szabott tippeket kapni a biztosítási szerződés megkötését megelőzően.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

érték

biztonság