Megint lakott területen bukkant fel a miskolci medve: gyümölcsszedés közben ijesztett rá valakire

MTI   
  Megosztom
Megint lakott területen bukkant fel a miskolci medve: gyümölcsszedés közben ijesztett rá valakire

Hétfőn, a hajnali órákban az Őzugró utca egy elhagyott telkén látták a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosát gyümölcsszedés közben zavarta meg az állat.

A vasárnap hajnali észlelés után hétfőn, a kora reggeli órákban is látták a Miskolcra bekóborló medvét a lyukóvölgyi térségben - közölte az önkormányzat sajtóosztálya. Tájékoztatásuk szerint az önkormányzati rendészet munkatársai három polgárőrszervezettel vasárnap estig, majd hétfő hajnalban ismét járőröztek a térségben, ám idáig nem akadtak az állat nyomára, miközben két ember újra látta.

A tulajdonos - elmondása szerint - alig tudott az autójába beugrani, hogy értesítse a rendőrséget. A rendészet mezőőrei továbbra is járják majd a lyukói területeket, és lovas polgárőrök is érkeznek Miskolcra.

A önkormányzat közleménye szerint egyértelmű, hogy a medve Lyukóvölgy területén kóborol, így kérik az ott élőket, hogy ha látják, ne próbálják megközelíteni. Amennyiben medvét észlelnek vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

miskolc

vadállat