Újabb részletek derültek ki a Magyarországon kóborló medvéről: így üldözték a szerencsétlen állatot

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb részletek derültek ki a Magyarországon kóborló medvéről: így üldözték a szerencsétlen állatot

Az sem zárható ki, hogy kettő medve van, de kicsi az esélye annak, hogy ennyire közel egymáshoz két medve tartózkodjon. Szakértők úgy tippelik, hogy a medve nem marad hosszú távra.

Vasárnap és hétfőn is többen összetalálkoztak az elmúlt napokban több videón megörökített medvével Miskolcon és Lyukóvölgyben. Vasárnap este hét óra körül az Árpád utcai játszótéren ücsörgött a medve, mondta el egy éppen hazafelé tartó szemtanú, aki meglepődött a látványon. Hétfőn reggel egy telektulajdonost ijesztett meg a mackó, amelyet az Őzugró utcában, a temető fölött is fölvett egy térfigyelő kamera, írja a Boon.hu.

Éppen végeztem a birsalmaszedéssel, négy vödör almát szedtem a fáról, azt kihordtam az autó csomagtartójába. Úgy gondoltam, reggeli előtt még megnézem a szomszéd telkeket, mert néha fel szokták törni a házakat. Kettővel odébb megnéztem a házat, amikor mögöttem óriási morgást, üvöltés hallottam, ami nem hasonlított semmilyen állatra. Filmekben, állatkertben már láttam, hallottam medvét, megismerem a hangját. Abban a pillanatban elég közelinek tűnt, de nagy volt a szedres, bokros rész mögöttem, nem nézelődtem, hanem az autó felé szaladtam. Közben eszembe jutott, hogy még nyitva van az ajtó és a kapu, hátranéztem, jön-e utánam valami. Mivel nem jött, gyorsan bezártam mindent, beugrottam az autóba és elmentem 150-200 méterre és hívtam a 112-t. Mondtam, hogy mit hallottam, s azt tanácsolták, menjek el a környékről

– nyilatkozta a lapnak a történtekről Bukor István.

Vélhetően ugyanezzel az állattal találkozott Somody Máté egyetemista is, aki a Blikknek elmondta: vasárnap hajnali fél egy körül – a barátnőjétől hazaindulva – egy buszmegállóban pillantotta meg a Fő utca másik oldalán, a szemközti oldalon elrohanó nagyvadat. Beszámolója szerint

Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense is a helyszínen járt, együtt nézett szét a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársaival. Ő azt mondta a Boon-nak: a további tervekhez lokalizálni kellene a medvét. Addig is fontos, hogy az emberek tartsák be a viselkedési szabályokat a saját érdekükben, és ne üldözzék az állatot. Szerinte

Úgy tippelik, hogy a medve nem marad hosszú távra, a fagyos időszak kezdetével az életciklusbeli változás arra ösztökéli, visszamenjen az élőhelyére, Szlovákiába.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

miskolc