Koronavírus: totálisan bezárkózott ez a magyar település, kritikus a helyzet náluk

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: totálisan bezárkózott ez a magyar település, kritikus a helyzet náluk

Az elmúlt héten három olyan ember halt meg ott, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. Most nem működik az óvoda és a bölcsőde, zárva tartanak a kocsmák és a vendéglők, sőt még a bolt is.

Bezárkózott a falu a járvány miatt – nem működik az óvoda és a bölcsőde, zárva tartanak a kocsmák és a vendéglők Szentpéterfán. A polgármester a közösségi oldalon azt írta, kritikus lett a járványhelyzet, miután

Az RTL Klub híradójának azt nyilatkozta, segítséget várnak a hatóságoktól, mert úgy érzik, nem képesek kontroll alatt tartani a járványt. Állítása szerint hivatalosan arról sem kaptak tájékoztatást, mennyi az aktív fertőzött most a faluban.

Az osztrák határnál fekvő községben önként döntöttek a lezárások mellett, ugyanakkor mégis megosztja a helyieket a kialakult helyzet. Többen attól tartanak, hogy ha a faluról az terjed el, hogy veszélyes, tönkremennek a helyi vállalkozók, ugyanakkor olyan is van, aki örül a figyelmeztetésnek, mert az emberek így jobban betartják a járványügyi szabályokat.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szentpéterfa