Koronavírus: döntöttek a maszkviselésről a vidéki városok, itt a lista, hol kötelező

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: döntöttek a maszkviselésről a vidéki városok, itt a lista, hol kötelező

A 10 ezer fősnél nagyobb településeken kötelezővé tehetik a maszkviselést az utcán is, de erről a polgármestereknek kell dönteni. A rendelet betartását a rendőrség ellenőrzi, aki pedig megszegi, 5000 és 500 ezer forint közötti bírságot kaphat.

Szegeden az egész városban, Debrecenben például csak a játszótereken és a piacokon lesz kötelező a maszkviselés, számolt be az RTL Klub híradója. Nemrég derült ki, hogy

Szentesen például majdnem 30 ezren élnek, de ott mégsem lesz kötelező a maszk. Budapesten könnyen előfordulhat, hogy az egyik kerületben még fel kell venni a maszkot, a másikban már nem. A főpolgármester szerint egységes szabályozásra lett volna szükség.

A rendelet betartását a rendőrség ellenőrzi, aki pedig megszegi, 5000 és 500 ezer forint közötti bírságot kaphat.

A Pénzcentrum listájából kiderül, melyik fővárosi kerületekben és vidéki nagyvárosokban lesz kötelező a maszkviselés. Békéscsabán, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen és Győrben például az összes közterületen és nyilvános helyen az lesz, míg máshol csak bizonyos városrészekben: Egerben az üzletek bejáratának 5 méteres körzetében, oktatási, nevelési intézmények bejáratának 5 méteres körzetében, illetve minden buszmegállóban, Veszprémben minden buszmegállóban, a buszpályaudvar teljes területén, a vasútállomás teljes területén, a belvárosban, minden közterületi és közforgalom számára nyitott parkolóban és a vásárcsarnok területén.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

maszk

maszkviselés