Itt a bejelentés: eldőlt, lesz-e kijárási tilalom szenteste Magyarországon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: eldőlt, lesz-e kijárási tilalom szenteste Magyarországon

Azt már korábban bejelentették, hogy szilveszterre maradnak a szigorú korlátozások, így az este nyolc utáni kijárási tilalom is. Most kiderült, mi vonatkozik szentestére.

December 24-ről 25-re virradóra

– írja a Pénzcentrum az operatív törzs hétfői tájékoztatója alapján.

Azt már korábban bejelentették, hogy szilveszterre maradnak a szigorú előírások, így az este nyolc utáni kijárási tilalom is.

A kormány arról is döntött, hogy hétfő éjféltől, azaz december 22-én 0 órától megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. Az áruforgalom zavartalanul folyik.

Müller Cecília a szentestére vonatkozó szabállyal kapcsolatban hangsúlyozta: ez nem jelent lazítást, kérte, hogy az emberek csak lehetőségnek éljék meg az intézkedést, az előírásokat továbbra is mindenki szigorúan tartsa be. Szólt arról is, hogy néhány napja csökkenést tapasztalnak az új fertőzöttek számában, így valóban plató fázisába érkezhetett a járvány. 7097 embert ápolnak kórházakban, 517-en vannak lélegeztetőgépen, tehát a járvány még zajlik. A szomszédos országok is újabb szigorú korlátozásokat hoztak, így arra lehet következtetni, hogy nem a közeljövőben ér véget a járvány - jegyezte meg. Az elmúlt 24 órában elhunyt 283 beteg között van egy 23 éves fiatal is, akinek több súlyos alapbetegsége volt.

<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4854846387921376" data-width="500" data-show-text="true"><blockquote cite="https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4854846387921376" class="fb-xfbml-parse-ignore"><p>Szentestére felfüggesztjük a kijárási tilalmat. A családi összejövetelek tíz fős korlátjába nem számítanak bele a gyermekek.</p>Közzétette: <a href="https://www.facebook.com/kormanyzat/">Magyarország Kormánya</a> –&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4854846387921376">2020. december 21., hétfő</a></blockquote></div>

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

szenteste

karácsony

kijárási tilalom