Megszólalt Orbán Viktor: meghosszabbítják a kijárási tilalmat

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt Orbán Viktor: meghosszabbítják a kijárási tilalmat

Eddig 80 ezer főre elegendő vakcina érkezett, de ez kevés, mondta a miniszterelnök. Azt is hozzátette, hogy a korlátozások feloldása a vakcináktól függ.

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, így a most érvényben lévő, este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalmat is - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2 549 főt oltottak be eddig, kezdetben az oltásokkal szembeni fenntartások nagyobbak voltak, de ez enyhülni látszik. A hétvégén az idősek otthonában is elkezdődik az oltás. Az idősotthonokban dolgozók 50, a bent élők 80 százaléka dönt az oltás mellett.

Én is be fogom magam oltani, és másokat is erre biztatok. Eddig 80 ezer főre elegendő vakcina érkezett, de ez kevés, mondta a miniszterelnök, aki arról is beszélt, hogy a középiskolákban is marad az online oktatás.

más eredményt kapunk, ha március elején, vagy csak áprilisban tudjuk ezeket feloldani, idézi Orbán Viktor szavait a Pénzcentrum.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán viktor

koronavírus

koronavírus-járvány

bejelentés

korlátozás

kijárási tilalom