Itt van feketén-fehéren: ekkor nyithatnak ki újra a vendéglátóhelyek Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Itt van feketén-fehéren: ekkor nyithatnak ki újra a vendéglátóhelyek Magyarországon

Egyelőre együttműködést kérnek a vendéglátóhelyek tulajdonosaitól, üzemeltetőitől, hangzott el az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Két vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak a hétvégén a járványügyi szabályok megsértése miatt, e szabályok bevezetése óta összesen 119 ilyen eset volt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón hétfőn.

- hívta fel a figyelmet Kiss Róbert. Hozzáfűzve: egyelőre együttműködést kérnek a vendéglátóhelyek tulajdonosaitól, üzemeltetőitől. Közölte azt is, hogy a hétvégén a rendőrök maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 569 emberrel szemben, a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatálybalépése óta pedig összesen 21 368 emberrel szemben intézkedtek.

Tájékoztatása szerint tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein a szabálytalan maszkviselés miatt 31 esetben intézkedtek, kereskedelmi üzletekben, valamint bevásárlóközpontok területén pedig 36 emberrel szemben jártak el a rendőrök, mert nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot. A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 781 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 204 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 577 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitva tartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

A hétvégén a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 1471 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. November 4-étől 29 503 alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek a szabályokat be nem tartókkal szemben. A hétvégén 26 084 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket. A hétvégén 5494 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, jelenleg 18 141-an vannak hatósági házi karanténban.

Kiss Róbert kitért arra is, hogy tavasz óta a járványüggyel összefüggésben 520 büntetőeljárást indítottak, eddig 100 gyanúsítottat hallgattak ki. Kérdésre válaszolva közölte: a parkokban és zöldterületeken nem kell kötelezően a maszkot viselni, ugyanakkor a csoportosulások mellőzése, megfelelő távolság betartására kérte a kirándulókat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs

korlátozás

enyhítés