Tűz ütött ki a vidéki iskolában: a kazánházból csaptak elő a lángok

HelloVidék   
  Megosztom
Tűz ütött ki a vidéki iskolában: a kazánházból csaptak elő a lángok

Még a hét elején rendkívüli szünetet rendeltek el a királyhegyesi általános iskolában, mától pedig a művelődési házban indul újra az oktatás. Az ok: a hétvégén tűz ütött ki az iskola kazánházában, így az épületet nem tudják fűteni - írja a Délmagyar.

A fűtő vette észre még szombaton reggel hét óra körül, hogy a kazánházból füst szivárog. Benézett, akkor még nem látott lángokat, ezért gyorsan visszacsukta az ajtót, hogy ne kapjon oxigén-utánpótlást a tűz. Ennek ellenére felcsaptak a lángok

- nyilatkozta a lapnak Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szegedi főügyelet a makói, a mezőkovácsházi és az orosházi tűz­oltókat riasztotta a helyszínre. Ekkor már a padlás is füsttel telítődött. Két vízsugárral avatkoztak be az egységek, ennek a műveletnek köszönhetően a tűz nem terjedt tovább az épületben.

A tűz keletkezésének okát egyelőre szakértő bevonásával vizsgálják. Királyhegyes polgármestere azt is elmondta a lapnak, hogy az épület természetesen biztosítva van. Azt még nem lehet tudni, mekkora kártérítést fognak fizetni. Az viszont biztos, hogy maga az iskolaépület, bár most nem fűthető, sértetlen maradt.

A királyhegyesi általános iskolában, ahol egyébként csak alsó tagozat működik, szerencsére épp nem volt tanítás, így személyi sérülés sem történt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

királyhegyes

általános iskola

katasztrófavédelem