Tűz ütött ki a vidéki iskolában: a kazánházból csaptak elő a lángok

HelloVidék   
  Megosztom
Tűz ütött ki a vidéki iskolában: a kazánházból csaptak elő a lángok

Még a hét elején rendkívüli szünetet rendeltek el a királyhegyesi általános iskolában, mától pedig a művelődési házban indul újra az oktatás. Az ok: a hétvégén tűz ütött ki az iskola kazánházában, így az épületet nem tudják fűteni - írja a Délmagyar.

A fűtő vette észre még szombaton reggel hét óra körül, hogy a kazánházból füst szivárog. Benézett, akkor még nem látott lángokat, ezért gyorsan visszacsukta az ajtót, hogy ne kapjon oxigén-utánpótlást a tűz. Ennek ellenére felcsaptak a lángok

- nyilatkozta a lapnak Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere.

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szegedi főügyelet a makói, a mezőkovácsházi és az orosházi tűz­oltókat riasztotta a helyszínre. Ekkor már a padlás is füsttel telítődött. Két vízsugárral avatkoztak be az egységek, ennek a műveletnek köszönhetően a tűz nem terjedt tovább az épületben.

A tűz keletkezésének okát egyelőre szakértő bevonásával vizsgálják. Királyhegyes polgármestere azt is elmondta a lapnak, hogy az épület természetesen biztosítva van. Azt még nem lehet tudni, mekkora kártérítést fognak fizetni. Az viszont biztos, hogy maga az iskolaépület, bár most nem fűthető, sértetlen maradt.

A királyhegyesi általános iskolában, ahol egyébként csak alsó tagozat működik, szerencsére épp nem volt tanítás, így személyi sérülés sem történt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

királyhegyes

általános iskola

katasztrófavédelem