Mégis, ki képes ilyenre? Mérgezés okozott tömeges varjúpusztulást a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Mégis, ki képes ilyenre? Mérgezés okozott tömeges varjúpusztulást a vidéki városban

A madármentők beszámolója alapján gyorsan lefolyó méreg állhat a tömeges, egy helyre koncentrált, lényegében 1-2 óra alatt lezajló pusztulás mögött.

Szomorú posztban számolt be arról a Mályi Madármentő Állomás, hogy Miskolcon a minap összesen kilenc mérgezett varjút is találtak. A madarak közül hat hamar elpusztult, három életéért pedig kitartó küzdelmet folytattak.

- írják.

A bejegyzésben azt is hozzáteszik, hogy a vetési varjú Magyarországon védett, természetvédelmi értéke egyedenként 50 ezer forint, és azt is, hogy nyomozást indítottak az eset miatt.

Ma délután kaptuk a hívást, hogy fiatalok, 4 rossz állapotban lévő varjút találtak Miskolcon. Alig, hogy letettük a...

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue2021. február 8., hétfő

Későbbi, keddi posztjukban már arról az örömhírről számolhattak be, hogy a három életben maradt varjú felépülése elkezdődött, átvészelték a krízist, egyelőre megfigyelik őket.

<3 Háromból - három <3

Sikerül mind a három, tegnap mentett varjú életét megmenteni.
Kettejük már a tegnapi napon...

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue2021. február 9., kedd

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

varjú

mérgezés

miskolc

mályi madármentő állomás