Novák Katalin: hatalmas az érdeklődés az otthonfelújítási támogatás iránt

MTI   
  Megosztom
Novák Katalin: hatalmas az érdeklődés az otthonfelújítási támogatás iránt

Óriási az érdeklődés az otthonfelújítási támogatás iránt, amelyet a kormány a gazdasági újraindítási akcióterv részeként indított el januárban - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett, hogy a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti.

A lehetőség legalább 2022. december 31-ig rendelkezésre áll. Akik nem tudják előre megfinanszírozni a felújítási költségeket, maximum hatmillió forintos felújítási kölcsönt vehetnek fel

- mondta.

Hozzátette, ezt a bankfiókokban lehet igényelni. A miniszter az otthonfelújítási támogatás feltételei között említette, hogy az igényléshez legalább egy év biztosítotti jogviszony szükséges. Házaspárok, élettársak esetén elég, ha az egyiküknek megvan ez a jogviszony, és a felsőoktatási jogviszonyt is elfogadják.

Az igénylőnek továbbá nem lehet köztartozása

- fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy a támogatás felerészben finanszírozhatja a munkadíjat és fele részben az anyagköltséget.

Ezekről a számlákat gyűjteni kell, majd elektronikusan, személyesen vagy postai úton be kell nyújtani őket a Magyar Államkincstárnak

- tájékoztatott Novák Katalin.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

novák katalin

otthonfelújítási támogatás

otthonfelújítás

gazdaság újraindítási akcióterv

lakásfelújítás

lakásfelújítási támogatás