Nem nyugszanak a kedélyek: újabb sztrájkra készülnek a vidéki gyárban

MTI   
  Megosztom
Nem nyugszanak a kedélyek: újabb sztrájkra készülnek a vidéki gyárban

Elfogadhatatlan, hogy éppen az egyszer használatos orvosi segédeszközöket gyártó B. Braun vezetése hivatkozik a járvány okozta gazdasági nehézségekre - mondta a szakszervezeti szövetség alelnöke.

A február 23-i, kétórás figyelmeztető sztrájk után újabb munkabeszüntetésre készülnek a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi gyárában. László Zoltán, a munkavállalók érdekképviseletét ellátó Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke elmondta:

A három napon át összesen kilenc alkalommal ismétlődő munkabeszüntetés célja változatlan: miután a cégvezetés a februári akció óta nem tett új ajánlatot, továbbra is 8 százalékos béremelést kérnek egységesen a gyöngyösi gyár minden munkavállalója, azaz mintegy 1600 dolgozó számára. Az alelnök szerint a három műszakban termelő társaságnál reális esélyt lát a sztrájk idején a teljes leállásra, hiszen a figyelmeztető demonstráción az érintett két műszak szinte minden dolgozója részt vett.

Elfogadhatatlan, hogy éppen az egyszer használatos orvosi segédeszközöket gyártó B. Braun vezetése hivatkozik a járvány okozta gazdasági nehézségekre, ráadásul annak negatív következményeit kizárólag a munkavállalókra hárítják

- fogalmazott László Zoltán megjegyezve: a szakszervezet továbbra is nyitott az egyeztetésre, várja a munkaadó megfelelő ajánlatát.

Horn Péter, a B. Braun vállalatcsoport vezérigazgatója azt mondta:

Emlékeztetett: a járvány miatt halasztott műtétek az orvosi eszközök felhasználásának visszaesését eredményezték, ami kihat a cég megrendeléseinek a számára. Emiatt idén várhatóan több millióval kevesebb termék kerülhet le a gépsorokról, a cég januári gazdasági mutatói már e borús előrejelzést igazolják: a Gyöngyösön előállított termékek értékesített darabszáma két számjegyű visszaesést mutat - hangsúlyozta. Leszögezte: legfontosabb céljuk a fenntartható működés biztosítása és ezen keresztül a munkahelyek hosszú távú megtartása. Míg az országban munkahelyek tízezrei szűntek meg a járvány miatt, addig a B. Braunnál a munkavállalók száma és a fizetések is stabilak, a régióban továbbra is vezető helyen vannak - tette hozzá. A sztrájk veszélyezteti ezt a folyamatot és tovább rontja a társaság pénzügyi helyzetét, veszélyeztetve a gyöngyösi gyártóhely iránt a cégcsoporton belül az elmúlt 30 év alatt kiépített bizalmat és kockáztatva a jövőbeni beruházásokat és növekedést - jegyezte meg a vezérigazgató.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sztrájk

gyöngyös

gyár

b. braun medical kft.