Orbán Viktor bejelentette: változik a kijárási korlátozás, létszámkorlát jön a boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor bejelentette: változik a kijárási korlátozás, létszámkorlát jön a boltokban

Bennem nincsen kérdés afelől, hogy Magyarországon szabad nyár lesz - mondta a miniszterelnök, de azt is hozzátette: amíg ilyen magasan van a fertőzésszám, semmiféle nyitás nem engedhető meg.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban ma reggel elmondta, hogy nem az a kérdés, mikor érjük el a járványcsúcsot, hanem hogy "milyen gyorsan kezdünk el jönni onnan lefele" - írja a Pénzcentrum. Úgy értékelte, "ez most egy nagyon nehéz időszak", azt viszont a szakemberek se tudják megmondani, mikor jöhet, mennyi ideig tarthat a plató, mikor kezdhetnek javulni a járványadatok. A miniszterelnök ismertette: 275 fő hunyt el, 11823 beteg van kórházban és 1480-an lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor beszélt arról, hogy van még elég ágy és lélegeztető gép, illetve "élő erőkből is vannak tartalékaink, de ezek nem végtelenek". Eddig 500 önkéntes jelentkezett, és szükség esetén hozzá lehet nyúlni az Ausztriába ingázókhoz, mint végső tartalék. A miniszterelnök szerint erre nem lesz szükség.

Az oltással kapcsolatban elmondta, hogy más országokhoz képest jól állunk, halad az oltási terv. Ezzel kapcsolatban megjegyezte:

Bennem nincsen kérdés afelől, hogy Magyarországon szabad nyár lesz.

A nyitással kapcsolatban leszögezte: amíg ilyen magasan van a fertőzésszám, semmiféle nyitás nem engedhető meg. A boltok esetében változnak a szabályozások:

Ezt nehéz lesz ellenőrizni, sorok lesznek a boltokban, és emiatt tovább kell nyitva lenni. Ezért

A fodrászok és a szépségipar esetében "nagy harc" volt az operatív törzs ülésén, de a szakemberek szerint a jelenlegi helyzetben nem lehet kinyitni őket.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

orbán viktor

korlátozás