Tűz ütött ki a sorházban: 12 otthon vált lakhatatlanná Keszthelyen

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Tűz ütött ki a sorházban: 12 otthon vált lakhatatlanná Keszthelyen

Teljesen lakhatatlanná vált egy sorház Keszthelyen, miután kigyulladt a tetőszerkezete, és az egész födém beszakadt. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet, de a katasztrófa miatt nyolc család vált átmenetileg hajléktalanná. Az önkormányzat segít azoknak, akiknek átmeneti elhelyezésre van szüksége, felvették velük a kapcsolatot, hogy felmérjék az igényeiket.

Kigyulladt a tetőszerkezete, teljesen lakhatatlanná vált egy tizenkét lakásos sorház Keszthelyen, tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője kedden az MTI-t.

Kedd délelőtt gyulladt ki a tetőzete a tűzoltóság épületétől alig néhány méterre lévő, 80 méter hosszú sorháznak. A tűzoltók percek alatt a helyszínen voltak, de a teljes hosszában lángoló épület oltásához három másik városból is érkezett segítség

- mondta el Bangó Szilárd.

Az épületet öt ember hagyta el, egy hatodikat a tűzoltók hoztak ki, majd adtak át a mentőknek. A tüzet délre sikerült megfékezni, a keletkezési okát még vizsgálják. A 12 lakásos épület - amelyből nyolcban éltek - lakhatatlanná vált, ugyanis a tűz miatt a födém is beszakadt.

A zaol.hu az esettel kapcsolatban arról is beszámolt, hogy a város polgármestere és jegyzője is felkereste a helyszínt. Az önkormányzat segít azoknak, akiknek átmeneti elhelyezésre van szüksége, illetve további segítségre is számíthatnak. Felvették velük a kapcsolatot, hogy felmérjék az igényeiket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

katasztrófa

tűzoltóság

tűzoltók

sorház

katasztrófavédelem

zala megye

keszthely