Itt az ideje a rendszerezésnek: most kiderül, hogy érdemes belevágni

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az ideje a rendszerezésnek: most kiderül, hogy érdemes belevágni

Az új év tökéletes alkalom arra, hogy új szabályokat fektessünk le életünkben, új elhatározásokat, célokat tűzzünk ki megvalósításra: legyen szó egészségről, sportolásról, életmódváltásról. Azok, akik most teljesen új életben, életmódban gondolkodnak, érdemes kicsiben kezdeniük a változtatásokat. Mindenek előtt első lépés, hogy rendezzük magunk körül a környezetet. Hiszen, ha otthon minden rendben van, kényelemben, rendben tudjuk tölteni az időnket, több energiánk marad a céljaink, vágyaink elérésére. Éppen ezért, a január tökéletes arra, hogy megszabadulj a felesleges holmiktól, végezz egy alapos takarítást és rendszerezd újra a környezeted. Ehhez adunk most egy kis segítséget.

Ahhoz, hogy rendben legyen a lakásunk, tisztaság vegyen körbe minket, érdemes néhány sarkalatos pontot betartani: szelektálni, tervezni, rendszerezni. A thespruce.com cikkében szakértők mondták el, hogyan kezdik el az évet, milyen trükköket alkalmaznak, milyen tanácsokat érdemes megfogadni, mielőtt nekiesünk a nagytakarításnak.

Készíts leltárt

Nagy híve vagyok az egyszerű leltározásnak

- mondja Holly Blakey, a Breathing Room Organization munkatársa.

Hozzáteszi, ugyan egy nap alatt nem lehet mindent kiszelektálni és rendszerezni de, ha beosztjuk a napjainkat, akkor akár egy hét alatt minden egyes szobát átfésülhetünk és kacatmentesíthetünk. Ahelyett, hogy a televízió előtt feküdnénk és sorozatot néznénk, válogassuk ki a szekrényeket, fiókokat, ruhákat és tárgyakat. Ezután sokkal jobb érzés lesz otthon tartózkodni. Mintha még több helyünk maradna.

Szelektálnál? Hívd át a tesód vagy a barátaid és csináljátok együtt, próbáld meg jól érezni magad. Néha kell egy kis segítség, hogy megváljunk a felesleges kacatoktól, amiket éveken át őrizgettünk. Ezután döntsétek el, mi lesz a kiszelektált dolgok sorsa: elajándékozzátok, vagy épp adománynak szánjátok? Ez már csak rajtatok múlik.

Képzeljük azt, hogy költözünk

Minden évben ugyanazt a mentális kihívást állítom magam elém: azt mondom magamnak, hogy hamarosan költözök. Amint az agyam átfordul erre a koncepcióra, a szervezési, szelektálási folyamat sokkal könnyebbé válik! Mitől szabadulnék meg, ha költöznöm kellene? Ezután arra gondolok, hogy: mMűködnek a rendszereim? Néha bizony néha van értelme áthelyezni a dolgokat, új tárolórendszereket szerezni, és megszabadulni vagy kicserélni a szebb napokat látott dolgokat

- mondta Erica Thompson, a Design by Design munkatársa

Kicsiben kell kezdeni

A szervezés természetes része a napomnak és folyamatos része az életemnek. Mindig eszembe jut valami, amiről tudom, hogy jobban tárolható, frissíthető vagy szerkeszthető. Az új évben néhány kisebb területtel kezdem. Életstílusunk és preferenciáink idővel változnak, és azt hiszem, itt az ideje, hogy például átszervezzem a könyveimet, az ágyneműimet és a fürdőszobai mosdómat

- mondta Louisa Roberts, a NEAT Method New York-i munkatársa

Tarts szünetet a vásárlásban

Általában az ünnepek után, a januárt vásárlási szünettel töltöm, és nem viszek be semmi újat a házba. Számomra ez sokkal nagyobb hatással bír, mint a takarítás. Mindent, amit hazaviszel, meg kell tisztítanod, karbantartanod és rendszerezned kell. Ezt egy hónapig érdemes tartani. Ez egy módja annak, hogy újra felfedezzük azokat a dolgokat, amelyeket szeretünk, és amelyeket nem

- meséli Shira Gill a Shira Gill Home-tól.

Készítsünk tervet

Számomra az új év a gondolkodás és a cselekvés ideje. Először is visszatekintek az elmúlt év során bevezetett szervezési szokásaimra és rendszereimre, hogy megnézzem, mi működött és mi nem. A nem egészen 100%-os tereket is végiggondolom, és hogy mit szeretnék bennük másképp csinálni. Másodszor, pontosítok, hogy miben szeretnék intézkedni. Bár már szervezett vagyok , minden év új helyzeteket és ritmusokat hoz. Ez lehet egy új otthon, egy kicsi érkezése vagy egy új munkahely. Lehet, hogy a gyerekek áttérnek a középiskolába vagy a középiskolába, ami teljesen új szokásokat és rutinokat követel meg a családtól. Beszéljétek át ezeket a ritmusokat, és döntsétek el, min kell változtatni, hogy mindenki a lehető legszervezettebb maradhasson. Tehát, bár nem tűzök ki széles körű szervezési elhatározást, határozottan úgy látom, hogy az új év egy módja annak, hogy megünnepeljük az előző évet, és üdvözöljem mindazt, ami eljövendő

- tanácsolja Joanna Wirick a Joanna Organize-tól.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rendszerezés

takarítás

lakásátalakítás