Komfortosabb lesz a VOLT fesztivál: egymilliárd forintból fejlesztik a rendezvény színhelyét

MTI   
  Megosztom
Komfortosabb lesz a VOLT fesztivál: egymilliárd forintból fejlesztik a rendezvény színhelyét

A soproni Volt fesztivál hosszú távú megrendezését garantálja az az egymilliárd forintos közműfejlesztés a Lővér kemping szomszédságában lévő területeken, amely a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg egy kormányhatározatban - mondta Sopron polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

A harkai plató néven ismert terület részben természetvédelmi terület, de a közműfejlesztés során biztosítják, hogy a terület ugyanúgy nézzen ki, mint jelenleg. Erre környezet- és természetvédelmi tanulmányok készültek, mondta Fodor Tamás, Sopron polgármestere.

A fejlesztésre azért van szükség, hogy kulturáltan, európai színvonalon lehessen a VOLT fesztivál és az egyéb városi kis-, közepes és nagy rendezvények ideje alatt kiszolgálni az embereket. A kivitelezést az önkormányzat biztosítja.

Jelenleg a tervezési szakaszban tartanak a munkálatok, s az önkormányzat reményi szerint az áram, víz- és szennyvízrendszer földalatti kiépítésével az idei VOLT fesztiválra végeznek. A közművek csatlakozási pontokat biztosítanak a rendezvények idején működő kiszolgáló egységeknek. A beruházás nem csak a területen megtartandó rendezvények, hanem a mögötte lévő Gida-patak lakópark és Harka ivóvízellátást és szennyvízelvezetését is szolgálja a jövőben - mondta a polgármester.

Komfortosabb, színvonalasabb lesz a fesztivál a fejlesztés révén, nyilatkozta Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapító-főszervezője. A rendezvény hosszútávú soproni megtartását pedig nem csak ez a beruházás, hanem a tavaly decemberben az önkormányzattal aláírt, tíz évre szóló szándéknyilatkozat is biztosítja.

Sopron jelenleg dinamikusan fejlődő korszakában van, a VOLT fesztivál miatt pedig évente mintegy 150 ezer ember érkezik a városba, mondta Farkas Ciprián városfejlesztési tanácsnok. Az önkormányzat törekvése egybeesik a kormány azon szándékával, hogy az ide érkezők kulturáltan tudják eltölteni az idejüket.

A VOLT fesztivált először 1993-ban rendezték meg, az akkori Sportcentrumban. A Lővér kempingben és a vele szomszédos területeken 2002 óta tartják a fesztivált.

Az idei VOLT-ot június 26. és 29. között 27. alkalommal rendezik meg, s fellép mások mellett a Slipknot, a Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators, Parov Stelar, Robin Schulz és LP, a hazaiak előadók közül pedig Rúzsa Magdi, Majka és a Ők, valamint a Punnany Massif.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sopron

volt fesztivál

fejlesztés

turizmus