Új turisztikai központ Magyarországon: Egerszalók megújul

MTI   
  Megosztom
Új turisztikai központ Magyarországon: Egerszalók megújul

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, 260 millió forintos kormányzati és európai uniós támogatással új, turisztikai célú közösségi tér és településközpont létesül Egerszalókon - jelentette be a beruházás csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén a térség országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Egerszalókot a régiós idegenforgalom egyik központjának, ékszerdobozának nevezve az eseményen. A tavalyi rekordév volt a magyar turizmus számára, az ágazat több mint 400 ezer embernek ad munkát. A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma 5 százalékot meghaladó mértékben nőtt, a vendégéjszakák száma a 2017-es adatot egymillióval meghaladva elérte a 31 milliót.

Eközben példátlan mennyiségű és értékű turisztikai beruházás zajlik egyszerre országszerte: fejlődnek a szálláshelyek, éttermek, attrakciók, az infrastruktúra, mondta Nyitrai Zsolt. A fejlesztések komoly vonzerőt jelentenek, és az ágazat erősödéséhez az a versenyelőny is hozzájárul, hogy Magyarország minden települése és fővárosa, Budapest is biztonságos idegenforgalmi célpont. Ezt az értéket a jövőben is meg kell védenünk.

A napokban kezdődő és a tervek szerint szeptember végéig tartó kivitelezés során felépül egy két részből álló épületegyüttes, amelyben információs iroda, helyi kézműves termékek üzlete, egy nívós cukrászda, illetve fagylaltozó is helyet kap. A létesítmény körül rendezvényteret alakítanak ki, mondta Varga István, polgármester.

A beruházás teljes költségvetése megközelíti majd a 300 millió forintot. A polgármester szerint a település új központja Egerszalók vonzereje lesz a helyiek és az idelátogató turisták számára egyaránt.

Fotó: MTVA/Lehotka László

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

egerszalók

turizmus

fejlesztés