Már nem sokat kell várniuk a bringásoknak: újabb bicikliút vezet majd a Balatonhoz!

MTI   
  Megosztom
Már nem sokat kell várniuk a bringásoknak: újabb bicikliút vezet majd a Balatonhoz!

Év végére elkészül a Győr-Balaton kerékpárút első szakasza, jövőre pedig a tervek szerint átadják a teljes úthálózatot - jelentette be gyulafirátóti sajtótájékoztatóján Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Megkezdődtek a munkálatok a Gyulafirátót és Eplény közti szakaszon. A 4,5 kilométer hosszú, makadám burkolatú kerékpárút, amelyet a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. (VERGA) 40 millió forintos saját forrásából és 80 millió forint kormányzati támogatásból finanszíroznak, év égére elkészül, mondta Révész Máriusz.

A kerékpárút folyamatosan épül majd egészen Zircig, így a Veszprém és Zirc közötti szakasz már jövőre használható lesz. A Győrt Balatonfüreddel összekötő kerékpárút a tervek szerint jövőre, de legkésőbb 2021-re készülhet el.

A következő években mintegy150 milliárd forintot fordítanak kerékpárutak építésére, támogatva az aktív turizmus erősödését, fűzte hozzá a kormánybiztos. A városon belül 18 kilométernyi kerékpárutat építettek, 40 kilométernyi, a városhatárt átszelő kerékpárút építése, előkészítése pedig zajlik, mondta el Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bicikliút

kerékpárút

bicikli

kerékpár

fejlesztés

gyulafirátót

eplény

győr

balaton