Milliárdos fejlesztés várható Debrecenben: ilyen lesz az új víziváros!

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés várható Debrecenben: ilyen lesz az új víziváros!

Debrecen legjelentősebb turisztikai fejlesztése zajlik a Nagyerdőben, 8,5 milliárd forintos beruházással új vizes létesítményt, "vízivárost" hoznak létre a korábbi strandfürdő területén - számolt be a fejlesztésről Papp László, a város polgármestere.

A 8,5 milliárd forintos turisztikai beruházást a kormány 6 milliárd forinttal, a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,7 milliárddal támogatja, a többi forrást önerőként a város önkormányzata és vagyonkezelő holdingja biztosítja, mondta Papp László.

A fejlesztést a helyi igények mellett az is indokolja, hogy egyre népszerűbb turisztikai célpont Debrecen, tavaly 12 százalékkal nőtt a városban eltöltött vendégéjszakák száma a korábbi évhez képest, és elérte a félmilliót.

A polgármester szerint az ország egyik leglátványosabb élményparkját alakítják ki a Nagyerdőben. Az 5600 négyzetméteres vízfelület csaknem duplája lesz a volt strand vízfelületének, lesz gyermekvilág különféle medencékkel és attrakciókkal, a 200 méter hosszú, 25 méter széles és 12 méter magas épületegyüttesben pedig a falakon is áthaladó csúszdákat, medencéket, köztük egy üvegaljút, illetve vízi bárt is kialakítanak.

Az új komplexumban visszaadják a debrecenieknek egykori legendás "négyméteres" medencéjüket. A régi "négyest", amelyben generációk tanultak meg fejest ugrani, az Aquaticum élményfürdő kialakításakor szüntették meg csaknem két évtizede sokak bánatára. Jövő nyártól ismét lesz "négyméteres" Debrecenben, és újra ugródeszkáról lehet gyakorolni a fejeseket a Nagyerdőben, fűzte hozzá a polgármester.

A víziváros víztorony felőli oldalán új sétányt nyitnak, az ott helyet kapó üzletek, éttermek a sétány és a strand felől is kiszolgálják majd a vendégeket, tette hozzá a polgármester.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

fejlesztés

turizmus

víziváros

aquapark

gyerekek