Kiemelkedő eredményekkel zárt a magyar fotós: több kategóriában is győztes lett

HelloVidék   
  Megosztom
Kiemelkedő eredményekkel zárt a magyar fotós: több kategóriában is győztes lett

Daróczi Csaba nyerte a Lenergy – Az év természetfotósa 2019 pályázat fődíját. A győztest a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége pályázatának budapesti sajtótájékoztatóján hirdették ki - írja a baon.hu.

Ahogy a portál írja, az év természetfotója Máté Bence Békacomb című alkotása lett a már 27. alkalommal meghirdetett pályázaton. Az év ifjú természetfotósa címet pedig Koncz-Bisztricz Tamás nyerte el.

A pályázat héttagú szakmai zsűrije összesen 14 kategóriában mintegy 200 fotós több mint 3300 képéből válogatott, az utolsó fordulóban 103 mű versenyzett a díjakért

- mondta Fáth Péter, a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke, majd kitért arra is, hogy a pályázat utolsó fordulójába jutott képeket november 6. és december 31. között a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett kiállításon tekintheti meg a közönség.

A végső győzelemért Daróczi Csaba és Máté Bence versenyzett. Daróczi Csaba kreativitását méltatva kiemelte, hogy az idén a világ legsikeresebb természetfotósa, akinek a legtöbb képe szerepel a kiállításon is. Tíz alkotása – köztük három kategória-győztes – kapott helyet a 103 fotót bemutató tárlaton

- emelte ki a szövetség elnöke. Mint mondta a felvételekből kétnyelvű, magyar-angol album is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói – Magyarország 2019 címmel.

További díjak:

  • A Kezünkben a Föld kategória első díját Rácz Péter kapta.
  • A madarak viselkedése kategória első helyét Kovács Norbert.
  • Az emlősök viselkedése kategória első helyezését Daróczi Csaba nyerte el.
  • Szintén Daróczi Csaba végzett Az állatok viselkedése és Az állatok és környezetük kategória élén is.
  • Az állatok szemtől szemben kategória legjobbja Tökölyi Csaba lett.
  • A Növények és gombák kategória első helyét Nagy Bertoldot foglalta el.
  • A Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriát Nagy Gábor nyerte meg.
  • A Tájak kategóriát Urbán Helga vezette.
  • Az Élet a vízfelszín alatt kategóriát Földi László nyerte.
  • Litauszki Tibor képe lett a Napnyugtától napkeltéig kategória győztese.
  • Urbán Helga műve a Fekete-fehér természetfotók kategória első helyezettje.
  • Lakatos János felvétele A fenntartható energiatermelés és a természet kapcsolata kategória legjobbja - valamint a különdíjat is neki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fotózás

fotó

nyertes

természetfotó

magyar természetfotósok szövetsége