Fesztiválozz Egerben: tavasszal művészek veszik be a várost

MTI   
  Megosztom
Fesztiválozz Egerben: tavasszal művészek veszik be a várost

Márciusban számos művészeti ág mutatkozik be az Egri Tavaszi Fesztiválon, amelyet március 16. és 29. között rendeznek meg.

A programokról tartott pénteki sajtótájékoztatón Mirkóczki Zita alpolgármester elmondta, hogy Kortalan kortárs címmel az összművészeti seregszemle eredeti koncepciójához kanyarodik vissza idén az Egri Tavaszi Fesztivál.

A fesztivál idén is Eger számos pontján a művészeti ágak átfogó keresztmetszetét kínálja az érdeklődőknek a képző- és előadóművészettől a zeneművészeten át a filmművészetig

- emelte ki az alpolgármester.

A rendezvény március 16-án egy kórus-flashmobbal indul a Dobó téren, ahol várhatóan 150-200 fiatal énekel majd. A seregszemle záróeseménye ugyancsak a klasszikus muzsika világába kalauzolja a vendégeket: az Egri Szimfonikus Zenekar több kórussal kiegészülve adja elő Karl Jenkins Stabat Materét a minorita templomban.

A két zenei produkció között szinte minden napra jut kiemelkedő esemény: március 21-én például A legkisebb óceán címmel az Y Csoport mutat be performanszt és bábjátékra, valamint élőzenére épülő mesejátékot elsősorban családoknak és gyermekeknek. Március 26-án Kálloy Molnár Péter zenés estje szórakoztatja a közönséget, míg két nappal később a Kiskalász Zenekar tart interaktív családi koncertet a megyeszékhelyen.

Része lesz a fesztiválnak március 23-án és 24-én az országos eseményhez kapcsolódó Francia Filmnapok az egri Uránia Filmszínházban és egy négy estből álló előadássorozat a Kepes Intézetben neves festőink életéről és szerelmeiről.

Lesz ezen kívül egy világzenei koncert Atyai ág címmel a Bartakovics Béla Közösségi Házban és egy különleges divatbemutató is egy kiállításmegnyitó keretében a Kepes Intézetben. Immár negyedik alkalommal jelentkezik továbbá az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében számos hazai és külföldi felsőoktatási intézmény közreműködőit felvonultató Tipozóna című tipográfiai kiállítása a Templom Galériában, melynek témája ezúttal a fikció.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

tavaszi fesztivál

egri tavaszi fesztivál

utazás

kultúra

művészet