Sikeres volt a védekezés: így indulhat újra a megyeszékhelyen az élet

MTI   
  Megosztom
Sikeres volt a védekezés: így indulhat újra a megyeszékhelyen az élet

A koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően, az elmúlt hetekben a virtuális térben bemutatott programok után most újraindul Debrecenben a kulturális élet.

Lépésről lépésre újraindul a kulturális élet Debrecenben a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezésnek köszönhetően. Puskás István, a város kulturális alpolgármestere szerint az elmúlt hetekben a virtuális térben bemutatott sikeres programok után elérkezett az idő arra, hogy a belvárosban és város más frekventált helyein felelősségteljesen, de már valós környezetben újra kulturális élménycsomagokat kínáljanak az érdeklődőknek.

Az alpolgármester kiemelte: példaértékű intézményi-szervezeti összefogást megvalósító eseménysorozatot indítanak útjára Lépésről lépésre címmel.

A tervezett programokról kiadott közlemény egyebek között megemlíti, hogy Kirakattárlat címmel nyolc belvárosi üzlet kirakatában rendezik meg a nyár folyamán egy-egy helyi képzőművész kiállítását. Ugyancsak kirakattárlat keretében tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni művészeti iskolák végzőseinek grafikáit, szobrait és festményeit, animációs kisfilmjeit, a helyi ifjúsági ház Kápolnás utcai üvegfalfelületén pedig képekben mutatkozik be a Hargita megyei Kápolnásfalu.

A Lépésről lépésre kulturális programsorozathoz, a színes és változatos tematikájú eseményekhez, amelyeket hétről hétre megújítva, Debrecen több pontján tartanak meg, már csatlakozott a Csokonai Színház, a Debreceni Művelődési Központ, a Déri Múzeum, az Ifjúsági Ház, a Kodály Filharmónia, a Méliusz Juhász Péter megyei könyvtár, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Vojtina Bábszínház és az 5. Bocskai István lövészdandár helyőrségi zenekara.

Az oktatási intézmények közül pedig részt vesznek projektben az Ady Endre Gimnázium, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola (Debreceni Zenede), a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium növendékei és tanárai.

Jelezték azt is, hogy jövő héttől indul a kertmozi a nagyerdei szabadtéri színpadon és várhatóan június 22-től az Apolló mozi is újra kinyitja kapuit a közönség előtt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

kultúra

koronavírus