Jó hír a fenséges ízek szerelmeseinek: négy napig a finom falatoké a főszerep a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a fenséges ízek szerelmeseinek: négy napig a finom falatoké a főszerep a Balatonnál

Idén sem kell lemondaniuk a gasztronómia szerelmeseinek, a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzanak. Négy napon át ínycsiklandó ízekkel és neves séfekkel várják a látogatókat Tihanyban auhusztus 20. és 23. között.

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon. Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között. A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.

A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra

– kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója.

Elmondta, hogy minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várják a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.

Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság panorámával a Belső-tóra.

A szervezők a rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántak létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban.

Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban

– meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3.000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.

A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA

Reggeli:

  • Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
  • Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
  • Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
  • Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
  • Mini kakaós csiga és lekváros batyu
  • Jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
  • Mayer szörpök
  • Francois pezsgő
  • Kávé, ásványvíz, szóda

Ebéd-vacsora:

  • Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
  • Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
  • Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
  • Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
  • Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
  • Tihanyi marha gulyás
  • Lecsó mangalica grillkolbásszal
  • Cukkinis vega lecsó
  • Beregi csirkepörkölt krumplival
  • Főtt kukorica sós vajjal
  • Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
  • Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
  • Jégbe hűtött dinnyefalatok
  • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
  • Mayer szörpök
  • Francois pezsgő
  • a Bortársaság balatoni borai
  • Kávé, ásványvíz, szóda

A reggeli ára: 10 000 Ft / fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő. A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tihany

fesztivál

gourmet

séf

gasztro

gasztronómia