Súlyos balesettel végződött az ásotthalmi roncsderbi: vádat emeltek a szervezővel szemben

MTI   
  Megosztom
Súlyos balesettel végződött az ásotthalmi roncsderbi: vádat emeltek a szervezővel szemben

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a hat néző sérülésével végződő 2018. májusi ásotthalmi roncsderbi egyik szervezője volt - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

A férfit maradandó fogyatékosságot eredményező, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják.

A vádirat szerint a faluban több mint húsz éve rendeznek hagyományőrző jelleggel roncsderbit. A vádlott önkormányzati dolgozóként a település által tartott rendezvények irányítását látta el, feladatai közé tartozott a verseny szervezése is. A roncsderbi ugyan nem szerepelt a nemzeti szövetség versenynaptárában, azonban ugyanazok a biztonsági szabályok vonatkoztak rá.

A 2018. május 1-jén rendezett verseny előtt a vádlott helyszínbejárást tartott, ellenőrizte a pálya minőségét, kialakítását, a roncsderbi biztonságos lebonyolításához szükséges eszközöket, és a körülményeket az előírt szabályoknak megfelelőnek találta.

A verseny egyik délutáni futamában, közvetlenül a rajt után az egyik versenyző autója egy ütközést követőn a földsáncnak hajtott, majd a levegőbe emelkedett, egy távolabbi földdombnak ütközött a szalagkorláton túl, és a nézők közé csapódott. A jármű hat nézőt sodort el, egyikük súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, öten könnyebben sérültek meg.

A vádirat szerint a balesetet az okozta, hogy a kanyart határoló földsáv, ahol a baleset bekövetkezett, nem volt elég meredek, így az ütközést követően a levegőbe emelte az autót, ahelyett, hogy visszavezette volna a pályára. Az ügyészség szerint a verseny rendezésével megbízott vádlott hanyagságból a versenyszabályzatban rögzített előírásokat megszegve veszélyeztette a nézők életét, testi épségét

- tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ásotthalom

roncsderbi

derbi

verseny

csongrád-csanád megye