Brutális halszörnyet fogott ki a horgász: mutatjuk, hol akadt horogra a gigantikus példány

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális halszörnyet fogott ki a horgász: mutatjuk, hol akadt horogra a gigantikus példány

Régi hagyománya van a horgászatnak Magyarlukafán. A helyi horgásztavakat kezdetben a mozsgói tsz üzemeltette, majd a rendszerváltáskor az aktív helyi horgászok létrehozták a magyarlukafai egyesületet, és azóta ők gondozzák a tavakat. A gyönyörű környezetben található halastavakban rengeteg magyar halfajta található: harcsák, pontyok, keszegek, csukák, süllők, dévérkeszegek, kárászok, amurok, bodorkák - írja a bama.hu.

Mint írják, vasárnap az egyesület egyik aktív tagja, Görgényi Péter esti horgászatra indult, akkor még nem gondolta, hogy emlékezetes marad számára ez a nap.

Hajnalban érezte, hogy nagy kapása van. Közel félórás fárasztás után sikerült kiemelni a tóból a kapitális halat. A harcsa 211 centiméter hosszú, 111 centiméter kerületű, a mérlegeléskor a súlya 88 kilogramm volt. Mint megtudtuk, idén már három óriás harcsát fogtak a tavon, amik szintén kétméteresek voltak, ám a mostani fogás túltett mindegyiken. Április ötödike így bekerült az egyesület nagykönyvébe: az óriás harcsával új tórekord született Magyarlukafán

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogás

horgász

horgászat

peca

magyarlukafa

harcsa