Brutális halszörnyet fogott ki a horgász: mutatjuk, hol akadt horogra a gigantikus példány

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális halszörnyet fogott ki a horgász: mutatjuk, hol akadt horogra a gigantikus példány

Régi hagyománya van a horgászatnak Magyarlukafán. A helyi horgásztavakat kezdetben a mozsgói tsz üzemeltette, majd a rendszerváltáskor az aktív helyi horgászok létrehozták a magyarlukafai egyesületet, és azóta ők gondozzák a tavakat. A gyönyörű környezetben található halastavakban rengeteg magyar halfajta található: harcsák, pontyok, keszegek, csukák, süllők, dévérkeszegek, kárászok, amurok, bodorkák - írja a bama.hu.

Mint írják, vasárnap az egyesület egyik aktív tagja, Görgényi Péter esti horgászatra indult, akkor még nem gondolta, hogy emlékezetes marad számára ez a nap.

Hajnalban érezte, hogy nagy kapása van. Közel félórás fárasztás után sikerült kiemelni a tóból a kapitális halat. A harcsa 211 centiméter hosszú, 111 centiméter kerületű, a mérlegeléskor a súlya 88 kilogramm volt. Mint megtudtuk, idén már három óriás harcsát fogtak a tavon, amik szintén kétméteresek voltak, ám a mostani fogás túltett mindegyiken. Április ötödike így bekerült az egyesület nagykönyvébe: az óriás harcsával új tórekord született Magyarlukafán

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogás

horgász

horgászat

peca

magyarlukafa

harcsa