Könyvben az egész világ (x)

PR   
  Megosztom
Könyvben az egész világ (x)

Gyerekkönyvek a kis olvasóknak, leendő felfedezőknek.

A természet a gyerekek számára egy felfedezésre váró, különleges, rejtélyekkel és titokkal teli világ. Az erdők, a tavak, de a városi parkok is tele vannak illatokkal, színekkel, mozgással, amik elvarázsolják a legkisebbeket. Egy jól megírt gyerekkönyv pedig rengeteget tud segíteni abban, hogy a kis olvasókból igazi felfedezőkké váljanak.

A természettel való ismerkedés nagy mértékben segíti a gyermek fejlődését. Legyen szó egy udvarról vagy kertről – ami a gyerekek számára csodálatos játéktér lehet, ahol nemcsak egymással, de a körülöttük létező világgal is játszanak. Bújócskáznak a bokrok és fák között, ásnak, építenek, locsolnak, de szívesen figyelik meg közösen a kertben megbújó kisebb-nagyobb élőlényeket is. Mindeközben számos kérdés fogalmazódik meg bennük.

Hova tűnt a többiekkel készített csatornarendszerből a víz? Hiszen tegnap még majdnem tele volt. Hova viszi az a hangya azt a kis levéldarabot? Milyen magasra tudnak repülni a madarak, és miért van olyan fura tolluk? Miért nem élnek itthon oroszlánok vagy kenguruk? Pedig olyan jó lenne! A tanárnéni pedig az előbb azt mondta, hogy a papírt ne a sárga kukába dobjam, hanem a kékbe. De miért?

Egy jó gyerekkönyv képes választ adni ezekre a kérdésekre, és mindemelett kellő tudással látja el a gyerekeket ahhoz, hogy képesek legyenek értelmezni az őket körülvevő világot. A meséken, ismeretterjesztő könyveken keresztül játékos módon ismerhetik meg a természet szabályszerűségeit, az állatvilágot, a Föld különböző területeit. Hiszen a könyvek segítségével elutazhatnak a Föld bármely kontinensére, közelről tanulmányozhatják a tenger élővilágát. De talán a legfontosabb az, hogy olvasás közben nemcsak a gyerekek tudása bővül, hanem megismerhetnek egy olyan személetmódot is, amely révén megértik, hogy miért kell annyira vigyázni a természeti értékekre.

Azonban nem egyszerű olyan gyerekkönyvet találni, amiből mindez kiderül, ami játékosan tanít és szórakoztató is, leköti őket. Hogy könyvválasztás folyamata gyorsabb és könnyebb legyen, a Bookline – szakértők segítségével – összegyűjtötte azon könyveket, amik segítenek a világ megismerésében. A weboldalon (bookline.hu/egyuttolvasunk) megtalálható műveket különböző kategóriákra és korcsoportokra bontották, így minden bizonnyal megtalálhatjuk a gyerek számára a következő legizgalmasabb olvasmányt.

(x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

könyv

egyuttolvasunk

gyerekkönyv