Ezért a madárritkaságért vidékre kell utazni: csak itt láthatod ezt a cukiságot

HelloVidék   
  Megosztom
Ezért a madárritkaságért vidékre kell utazni: csak itt láthatod ezt a cukiságot

Ismét különleges, korábban sosem tartott ázsiai madárfajjal bővült a Debreceni Állatkert gyűjteménye, miután a napokban egy fiatal, díszes pávafácán-kakas érkezett hozzájuk a hollandiai Vogelpark Avifaunából. A különleges jövevény már birtokba vette új otthonát, a vörös pandák szomszédságában található társasröpdét, ahol a látogatók is megcsodálhatják az idén érkezett többi távol-keleti szárnyasfaj, köztük a himalájai fényfácánok, a bóbitás fácán és a kéktorkú tragopán társaságában. A hazai állatkertek körében a faj igazi ritkaságnak számít, kizárólag Debrecenben találkozhatunk vele.

A díszes pávafácán (Polyplectron napoleonis) a Fülöp-szigetek legdélebbi tagján, Palawanon fekvő sűrű esőerdőkben endemikus. Mint arra köznapi neve is utal, a faj kakasai pávákéval vetekedően színpompás tollazattal rendelkeznek, és ezt közszemlére téve versengenek a szerényebb, barnás színezetű tojók kegyeiért.

Az élőhely-csökkenés, a vadászat és a kereskedelmi célú befogások miatt a faj sebezhető besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján, és bekerült a washingtoni egyezmény (CITES) I. mellékletébe is. A debreceni intézmény reményei szerint a közeljövőben tojó is érkezik legújabb jövevényükhöz, így tovább gyarapodhat majd e ritkaság fajmegőrzési célú állatkerti állománya.

Címlapkép: Debreceni Állatkert

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pávafácán

madárfaj

debrecen

debreceni állatkert

madár

díszes pávafácán

nagyerdei kultúrpark