Veszélyes volt itt a pancsolás: 22 vízi berendezést tiltottak be a strandokon

HelloVidék   
  Megosztom
Veszélyes volt itt a pancsolás: 22 vízi berendezést tiltottak be a strandokon

A Pest Megyei Kormányhivatal tizenhat olyan aquaparkot és strandfürdőt ellenőrzött, ahol vízi csúszdák és egyéb vízi berendezések vannak. Összesen száznégy eszközt vizsgáltak, és hat helyszínen találtak szabálytalanságot, amely tavalyhoz képest magasabb arányt jelent.

Huszonkét vízi berendezés üzemeltetését függesztette fel a Pest Megyei Kormányhivatal az aquaparokat és strandfürdőket célzó fogyasztóvédelmi ellenőrzés során, olvasható a szervezet honlapján.

Három üzemeltető tizenkilenc berendezésének nem volt hatályos megfelelőségi tanúsítványa, három személy pedig az általuk felügyelt vízi csúszdákra nem rendelkezett kezelői igazolvánnyal.

A Pest Megyei Kormányhivatal hat üzemeltetővel szemben indított hatósági eljárást, és huszonkét berendezés további üzemeltetését tiltotta meg ideiglenesen. A jogsértő vállalkozások minden esetben bírságra számíthatnak, ha a hatóságok olyan hiányosságot találnak, amely a fogyasztók életét, testi épségét veszélyeztetheti.

A strandokat, aquaparkokat üzemeltető vállalkozások nagy része már tisztában van a vonatkozó jogszabályokkal, a jogsértések többségében azokon a helyszíneken fordulnak elő nagyobb számban, ahol a berendezések üzemeltetése csak az idei évtől kezdődött meg. Az aquaparkokat a következő években is kiemelten ellenőrzi a kormányhivatal, hogy a szabálytalanságok teljesen megszűnjenek és a biztonságos üzemeltetés folyamatos legyen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

strand

nyár

fürdő

aquapark

vízi berendezés

pest megyei kormányhivatal

fogyasztóvédelem