Befejeződtek a természetvédelmi munkálatok: több száz milliós fejlesztés zárult le Aggteleken

MTI   
  Megosztom
Befejeződtek a természetvédelmi munkálatok: több száz milliós fejlesztés zárult le Aggteleken

Természetvédelmi fejlesztések fejeződtek be az Aggteleki Nemzeti Parkban. A környezeti és energiahatékonysági operatív program keretében természetvédelmi erdőkezelést végeztek, valamint a cserjésedéstől veszélyeztetett gyepek rehabilitációját elősegítő infrastruktúrát fejlesztették. A projekt értéke 363 millió forint volt - írta az Agrárminisztérium közleményben.

A projekt célkitűzése az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő, az Aggteleki Tájegységben található erdők és gyepek természetvédelmi célú fenntartása, ezzel összefüggésben az őshonos, védett növény- és állatfajok védelme volt.

Az elmúlt évtizedekben egyre több problémát okozott a nem őshonos fafajok agresszív térhódítása, a tisztások beerdősülése, az állományszerkezeti változatosság degradálódása a nemzeti park egyes értékes élőhelyein. Ez és az éghajlatváltozás a természetes élőhelyek és fajok életterének visszaszorulásához vezethetnek.

A projekt keretében megkezdett rekonstrukciós munkák célja a védett, fokozottan védett és a Natura 2000 erdőterületen, illetve erdei élőhelyen, valamint a védett gyepterületen a természetes és természetközeli élőhelyek megőrzése, az őshonos növényfajok visszatelepülésének elősegítése, a nem őshonos fajok kiszorítása volt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

aggtelek

aggteleki nemzeti park

fejlesztés

beruházás

természetvédelmi fejlesztés