Megkezdődött a pónilovasok országos bajnoksága: Balatonvilágoson küzdhetnek a magyar versenyzők

MTI   
  Megosztom
Megkezdődött a pónilovasok országos bajnoksága: Balatonvilágoson küzdhetnek a magyar versenyzők

Megkezdődött a Magyar Póni Klub Szövetség országos bajnoksága pénteken Balatonvilágoson: a versenyzők futószáras számokban, díjlovaglásban és díjugratásban indulnak - közölte Husz Alexandra elnökségi tag.

A futószáras számban a gyerekek korcsoportonként mérik össze tudásukat, különböző nehézségi fokon

- mondta Husz Alexandra. Hozzátette: díjlovaglásban a kezdő gyerek és kezdő ifi kategóriában állnak rajthoz a versenyzők, díjugratásban stílusbajnokság zajlik póni és nagy ló kategóriában.

Beszámolt arról is, hogy az országos bajnokság első napja nagyon jó hangulatban zajlik, a gyerekek élvezik a versenyt, kellően fel tudtak készülni, a koronavírus-járvány miatti két év kimaradás nem érezhető a teljesítményükön.

Mind az edzők, mind a gyerekek és a lovak kiváló formában vannak

- mondta.

Husz Alexandra felhívta a figyelmet arra, hogy a póni szövetség külön figyelmet fordít a gyerekek biztonságára, így csak az ugrathat, aki már díjlovaglásban, egy vágtázós programban a 60 százalékot teljesítette.

A hétvégén zajló országos bajnokságon a regionális minősítő versenyek nyertesei indulhatnak négyéves kortól, a versenyre több mint 160 gyermek nevezett 25 klub képviseletében.

Mindegyik résztvevő díszszalagot vihet haza, a kategóriák első három helyezettje pedig serleget és érmet kap, emellett tárgyjutalmakat is kiosztanak.

A bajnokságot szervező Magyar Póni Klub Szövetség Magyarország legnagyobb ifjúsági lovas szervezete, 2004-ben alakult. Tagja az európai póni szervezetnek és a legnépesebb, évszázados hagyományokkal bíró angol póni klubnak is. Az utóbbi versenyrendszerét adaptálták azzal a céllal, hogy a gyerekeknek olyan versenyzési lehetőséget teremtsenek, amely a minőség mellett szakmai fejlődést is biztosít a számukra.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar póni klub

pónilovaglás

díjugratás