Megkezdődött a pónilovasok országos bajnoksága: Balatonvilágoson küzdhetnek a magyar versenyzők

MTI   
  Megosztom
Megkezdődött a pónilovasok országos bajnoksága: Balatonvilágoson küzdhetnek a magyar versenyzők

Megkezdődött a Magyar Póni Klub Szövetség országos bajnoksága pénteken Balatonvilágoson: a versenyzők futószáras számokban, díjlovaglásban és díjugratásban indulnak - közölte Husz Alexandra elnökségi tag.

A futószáras számban a gyerekek korcsoportonként mérik össze tudásukat, különböző nehézségi fokon

- mondta Husz Alexandra. Hozzátette: díjlovaglásban a kezdő gyerek és kezdő ifi kategóriában állnak rajthoz a versenyzők, díjugratásban stílusbajnokság zajlik póni és nagy ló kategóriában.

Beszámolt arról is, hogy az országos bajnokság első napja nagyon jó hangulatban zajlik, a gyerekek élvezik a versenyt, kellően fel tudtak készülni, a koronavírus-járvány miatti két év kimaradás nem érezhető a teljesítményükön.

Mind az edzők, mind a gyerekek és a lovak kiváló formában vannak

- mondta.

Husz Alexandra felhívta a figyelmet arra, hogy a póni szövetség külön figyelmet fordít a gyerekek biztonságára, így csak az ugrathat, aki már díjlovaglásban, egy vágtázós programban a 60 százalékot teljesítette.

A hétvégén zajló országos bajnokságon a regionális minősítő versenyek nyertesei indulhatnak négyéves kortól, a versenyre több mint 160 gyermek nevezett 25 klub képviseletében.

Mindegyik résztvevő díszszalagot vihet haza, a kategóriák első három helyezettje pedig serleget és érmet kap, emellett tárgyjutalmakat is kiosztanak.

A bajnokságot szervező Magyar Póni Klub Szövetség Magyarország legnagyobb ifjúsági lovas szervezete, 2004-ben alakult. Tagja az európai póni szervezetnek és a legnépesebb, évszázados hagyományokkal bíró angol póni klubnak is. Az utóbbi versenyrendszerét adaptálták azzal a céllal, hogy a gyerekeknek olyan versenyzési lehetőséget teremtsenek, amely a minőség mellett szakmai fejlődést is biztosít a számukra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar póni klub

pónilovaglás

díjugratás