Nem semmi látvány a Balaton többszáz kilométer magasból: így alakulhatna át a jövőben

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi látvány a Balaton többszáz kilométer magasból: így alakulhatna át a jövőben

Látványos képet készített a minap a Sentinel-2 műhold a magyar tengerről. A fotót az Európai Bizottság Védelmi Ipari és Űrügyi Főigazgatósága osztotta meg Twitter-oldalán december 3-án. A felvételen a Balaton 780 000 méter magasból látszik.

A Balaton télen is tartogat meglepetéseket, ezért is gondoltak arra a szakemberek, hogy fellendíthetnék a tó turizmusát a hideg évszakban, konkrétan decemberben is a balatoni települések összefogásával, a finn modellhez hasonló Mikulás-projekttel például jobban ki lehetne használni az adventi időszakot.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke nyilatkozta azt a napoknban, hogy már a karácsonyi időszak előtt is számos olyan rendezvényt tartanak, amelyek ismét bebizonyíthatják, hogy a Balaton nem zárt be a nyári időszak végeztével, és a téli Balaton is vonzó úti cél lehet a magyar családok számára.

Éskovács Péter, a Nyitott Balaton akció egyik tanácsadója a közleményben azt emelte ki, hogy az adventi időszakot összefogással a balatoni települések programgazdái jobban is ki tudnák használni. Ehhez az kellene szerinte, hogy a finn utazási szakemberek példáját kövessék a régió településeinek vezetői, turisztikai- és marketingszakemberei.

Felidézte, hogy az 1980-as években a finn hatóságok új turisztikai stratégiát dolgoztak ki Lappföld tartományban, ennek központi eleme a Mikulásfalu volt Rovaniemi városában. A sikeres kampány miatt a lapföldi Mikulás lakhelyét évente több mint félmillió utazó keresi fel, akiknek mintegy 60 százaléka külföldi, a többi pedig belföldi látogató. A Mikulás alig hatvanezer fős városának környékén a turisták 2,9 millió éjszakát töltenek el.

A finn modellhez hasonlóan megtervezett és jól kivitelezett Mikulás-projekt olyan téli turisztikai szezont teremthetne a balatoni régióban, amely nem csak magyar, de a környező országok családjait is utazásra késztetné. Egy jól átgondolt terv alapján működő úti célon a vendégek az átlagnál többet is költenének még akkor is, ha a decemberi időszak nem a főszezon ebben a régióban

- tette hozzá a szakember.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

műholdfelvétel

fotó

látvány