Ezen a vidéki helyen hamisítatlan falusi húsvét vár: ezt az élményt kár lenne kihagyni!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezen a vidéki helyen hamisítatlan falusi húsvét vár: ezt az élményt kár lenne kihagyni!

Ha Nyíregyházán töltjük a tavaszi szünetet, átélhetjük az igazi falusi húsvét hangulatát a Sóstói Múzeumfaluban. Magyarország legnagyobb regionális szabadtéri múzeuma Nyíregyháza üdülőövezetében, Sóstógyógyfürdőn található, a belvárostól mindösszesen 10 perc autóútra.

Népviseletbe öltözött lányok figyelik a tornácról a kútból vizet merő fiúkat Nyíregyházán a Múzeumfaluban. A Nyírség Táncegyüttes tagjai elevenítették meg a húsvéthoz kapcsolódó falusi hagyományokat.
Fotó: Balázs Attila
Népviseletbe öltözött lányok figyelik a tornácról a kútból vizet merő fiúkat Nyíregyházán a Múzeumfaluban. A Nyírség Táncegyüttes tagjai elevenítették meg a húsvéthoz kapcsolódó falusi hagyományokat. Fotó: Balázs Attila

A négynapos rendezvényen a fő programok mellett egész nap népi játszótérrel, kézműves tevékenységekkel, lovaskocsikázással és ételkóstolóval várják a családokat.

Fotó: Balázs Attila
Fotó: Balázs Attila
Fotó: Balázs Attila
Fotó: Balázs Attila
Ismerd meg a népi szokásokat, készülj úgy a húsvétra, ahogy annak idején nagyszüleink tették, íme a programok:

Címlapkép, fotók: Balázs Attila

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

húsvét

nyíregyháza

tavaszi szünet

népszokások

sóstó

sóstógyógyfürdő

múzeumfalu