Hihetetlen: felvonul a magyar borok legjava, színvonalas zene is dübörög a 68 helyszínen

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: felvonul a magyar borok legjava, színvonalas zene is dübörög a 68 helyszínen

Az eddigi legnagyobb, legszínesebb és leggazdagabb programkínálatú Borangolására készül az Avas, Miskolc és a magyar borvilág – a részleteket sajtótájékoztatón ismertette Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere és dr. Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnökségi tagja a Bortanyán.

Veres Pál szólt arról, hogy a város szívén viseli a történelmi Avas sorsát, megújítása politikai ciklusokon átívelő cél, hiszen az előző városvezetés megpályázta, a jelenlegi pedig megvalósította a terület fejlesztésének számos kulcselemét. Kiépült a csapadékelvezetés, új burkolatot kaptak az utak, szebbek is lettek a pincesorok. Megvalósult a Horváth-tető fejlesztése, ami mára a város egyik legkedveltebb szabadidős területe lett.

Dr. Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnökségi tagja beszámolva a tervezett programokról kiemelte, hogy az immár tizenegyedik Avasi Borangoláson ismét megtelnek élettel, zenével, finom illatokkal és jó kedvvel a történelmi Avas macskaköves utcái a Celláriumtól a Hideg sorig, a kilátótól a Papszerig, egy összesen csaknem 200 focipályányi területen.

Fellép a Djabe, a Loop Doctors, a Jazz Inside, a Csak zenekar, a Bíborszél, a Zenegép, az Ildi Rider, a Ritmiklift, a Zenemi!, a MiniArtűr és Sub Bass Monster, az avasi református templomban koncertet ad Auth Csilla, Horváth Ádám és Kántor Bogi, a borangolók nótáját pedig az Agyagbanda és a Számadó Zenekar húzza majd el.

Tiszteleg a Borangolás az 1973-as, DVTK stadionbeli legendás pop koncert, a Magyar Woodstockként is hivatkozott Miskolci Rockfesztivál előtt is, amelynek 50. évfordulójára idén emlékfesztivállal készülnek Diósgyőrben. Az évforduló apropóján négy kiváló miskolci zenekar ad közös BORPOP-koncertet az Amfiteátrumban a saját stílusában előadva egy-egy olyan dalt is, amely elhangzott a 73-as fesztiválon.

Borokból is igazán impozáns lesz a választék, itt lesz Áts Károly és az év borászai, a Bock Borászat, Maul Zsolt, Németh Janó, a Demeter borászat, a Disznókő Szőlőbirtok, a Sanzon Tokaj, a Cardium Borászat, a Grand Tokaj, az Ikon Borászat, a Hilltop, és persze a bükki borok legjava is. Lesz Szekszárd tér, Mátra tér, Felvidéki utca, illetve Tokaj sor is, ahol akár a tájegységre koncentrálva is megkóstolhatják majd a résztvevők a borvidékek legkiválóbb nedűit. A füstös ízek szerelmeseit BBQ-terasz várja majd, de természetesen Miskolc legnevesebb vendéglátóhelyei is megjelennek a gasztropontokon.

AVASember-kupa és kisAVASember-kihívás – a legsportosabbak sem maradnak majd mozdulatlanul a Borangoláson, változatos programok várják a családokat és a gyermekeket, kutyás rendezvények a gazdikkal borangoló négylábúakat, de lesznek szakmai programok, kézműves vásár, pinceszépségverseny, a fesztivál pedig minden eddiginél zöldebb, környezetbarátabb lesz majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

avas

miskolc

borászok

borangolás

borászat

borfesztivál. programsorozat