Őrületes bulit csapnak: idén együtt jelentkezik a pécsi Sétatér Fesztivál és a LOKART

MTI   
  Megosztom
Őrületes bulit csapnak: idén együtt jelentkezik a pécsi Sétatér Fesztivál és a LOKART

Számos - többek között horvát és francia - könnyűzenei előadóval, tíz borászat és vendéglátóhely, számos népi iparművész kitelepülésével rendezik meg a hagyományos pécsi nyárindító "kiülős" rendezvényt, a Sétatér Fesztivált, amely idén egybeesik a LOKART képzőművészeti fesztivállal.


 

Mint a programokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében írták, míg a pécsi székesegyház közelében, június 22-én kezdődő, négy napon át zajló Sétatér Fesztivál koncerteket, kulináris csemegéket kínál, a június 21. és 25. között megrendezett LOKART a város tíz helyszínén, csaknem száz alkotó részvételével és képzőművészeti programokkal várja az érdeklődőket.

A LOKART fesztivál díszvendégei, Pécs partner- és testvérvárosai - így a többi között Aix-en-Provence, Lyon és Eszék - könnyűzenei előadói lépnek fel a Sétatéren: Franciaországból a Fat Bastard Gang Band és a Social Dance, a horvátoktól a Nesvil Fun érkezik.

Fellép az ír kocsmazenét játszó Paddy & The Rats, a progresszív elektronikus és az élő jazz zenei műfajok keverékével operáló Freakin' Disco, valamint a latin-amerikai melódiákat játszó Los Urangutanes is. Bobby & Chriss zenei időutazásra hívja közönségét az All time hits Vinyl Show keretében és színpadra lép a Fran Palermo, a Random Trip, a Kubalibre és DJ Venom is - sorolták a közleményben.

Kitértek arra, hogy a Sétatér Fesztiválon csaknem tíz borászat, ugyanennyi gasztronómiai kitelepülő és mintegy harminc kézműves árus várja a látogatókat, de június 25. után sem ürül ki a tér, hiszen a gasztronómiai és kézműves vásár egészen július 2-ig dj-fellépések, szabadtéri filmvetítések kíséretében továbbra is látogatható marad.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

fesztivál

nyár

programajánló