Elképesztő megmérettetés: több mint 440-en rajtolnak a 39. Vasi Vasember triatlonversenyen

MTI   
  Megosztom
Elképesztő megmérettetés: több mint 440-en rajtolnak a 39. Vasi Vasember triatlonversenyen

Több mint 440-en állnak rajthoz szombaton a 39. Vasi Vasember triatlonversenyen, Szombathelyen - közölték kedden sajtótájékoztatón a szervezők.

A magyarok mellett svájci, osztrák, szlovák és német résztvevői is lesznek a megmérettetésnek. A 1500 méter úszás helyszínéül ezúttal is a szombathelyi Csónakázó-tó vize szolgál. Ezt követi 42 kilométernyi kerékpározás, amely a vármegyeszékhely mellett Nárai, Pornóapáti, Horvátlövő, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Narda és Bucsu községeket is érinti. Végül pedig 10 kilométer futás következik, ennek útvonala a Vasi Múzeumfalun keresztül vezet, a versenyzőknek négy kört kell megtenniük.

A keddi, szombathelyi sajtótájékoztatón ott volt a Vasi Vasember két legendás alakja, Kapolcsi Imre és Garami Árpád is, akik eddig valamennyi versenyen részt vettek és természetesen most is rajthoz állnak. Szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik a küzdelem, először a férfiak rajtolnak el, majd negyedórával később a szenior férfiak és a váltók, végül pedig 11.30 órakor a nők.

Soós Hajnalka, a versenyt szervező Pannonsport Kft. munkatársa elmondta: a budapesti atlétikai világbajnokság szervező csapata is képviselteti magát Szombathelyen, a Vasi Vasember triatlonverseny ugyanis bekerült a "Legyél te is hős" szurkolói programba, így minden kategória győztese - a pénzdíj mellett - páros belépőt is nyer az augusztusi vb-re.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vas

vas megye

vasi vasember

szombathely