Dübörög a zene: hazai és külföldi sztárokkal telik meg 4 napra a Nagyerdő

HelloVidék   
  Megosztom
Dübörög a zene: hazai és külföldi sztárokkal telik meg 4 napra a Nagyerdő

15. alkalommal rendezik meg idén a Campus Fesztivált. A jubileumi évben minden eddiginél minőségibb és izgalmasabb programválaszték várja a fesztiválozókat. A legbevállalósabb zenei kínálatú fesztiválon a kiemelkedően népszerű előadókon túl külön önálló színpadot kap a hiphop valamint egyedülálló módon a rock- és metalzene, de ezen kívül is számos zenei csemege és izgalmas műfajokban utazó fiatal tehetség is helyet kap majd. A zenei kínálat mellett az egyéb művészeti ágak iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, összesen négyszáznál is több program szerepel a kínálatban.

  • 20 programhelyszín és számos egyéb attrakció
  • 315 zenei produkció - a legtöbb hazai előadót felvonultató zenei fesztivál
  • 70 debreceni zenekar és előadó
  • igényesen kiépített infrastruktúra, 150 vízöblítéses WC
  • változatos gasztronómiai kínálat
  • látványos összművészeti programok és utcaszínházi felvonulás minden nap

Szinte napra pontosan tizenkét év után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőre. Az 1920-as évek jazzhangzását, elektronikus zenével vegyítő ‘electro swing’ stílus elsőszámú úttörője zenekarával, július 21-én érkezik a Campus Fesztiválra. Ausztria legismertebb művészének külföldi karrierje Magyarországon indult el, azóta évről-évre eljön hozzánk, ráadásul nem először jár Debrecenben, 2011-ben már a fesztivál nagyszínpados fellépője volt.

Parov Stelar mellett a német sztárdj és –producer, Robin Schulz, valamint a francia sanzon, a jazz és a soul stíluskeverékében utazó francia díva, ZAZ is az idei fesztivált erősíti. Mindkét előadó listavezető, slágereiket milliók követik és hallgatják világszerte, Schulz július 20-án, míg ZAZ július 22-én érkezik Debrecenbe.

A nemzetközi csillagok, Parov Stelar, ZAZ és Robin Schulz mellett a Campuson lép fel André Tanneberger - ismertebb nevén: ATB, a német DJ fenomén, aki a '90-es évek óta folyamatosan a nemzetközi elektronikus zenei szcéna elitjébe tartozik. Jön az egyik legőrültebb rapper, az észt Tommy Cash, a pszichedelikus rock, a blues és a techno atmoszféráját ötvöző angol Kerala Dust, valamint a dance-díva Minelli, aki 2021-ben a ’Rampampam’ című slágerével azonnal feliratkozott a nemzetközi dance listákra.

Nem csak zene

Idén a jubileumhoz méltó módon minden eddiginél komolyabb művészeti programkavalkád lesz a Campus Fesztiválon. A Performansz Placcon tánc- és mozgásművészeti, akciószínházi előadásokat láthatunk, mások mellett a Forte Társulat, a Lobotomia Collective és a Modern Tánc-Játék Stúdió közreműködésével. A már jól megszokott, látványos utcaszínházi felvonulás (Ars Sol Luna) idén új attrakciókkal egészül ki, több speciális jármű, óriásbábok, artisták, mutatványosok kísérik majd a menetet. Vendégünk lesz az európai hírű lég- és kortárstáncművész, a szlovák Ariadna Vendelova, aki minden este egyedülálló bemutatót tart – a levegőben lógva. A fesztiválterületet idén több, művészi igénnyel elkészített fényinstallációval és térobjektekkel díszítjük.

A fesztiválterületen egész nap zajlik az élet, érdemes nagyon korán érkezni és felfedezni ezeket a programokat – biztos, hogy izgalmas élményekben gazdagodunk, aktív kikapcsolódás vár a fesztiválozókra. A Campus egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező programhelyszíne a Civil Falu. Mintegy ötven civil szervezet és intézmény mutatja be tevékenységét Debrecenben, az érdeklődők fontos társadalmi ügyekkel ismerkedhetnek meg. Ugyanitt rendezzük be Magyarország egyik legnagyobb játszóházát: a Campus Kid & Art Zónában a kilátogató családok nagy örömére interaktív játékok, látványosságok, gyerekprogramok százai várnak a legkisebbektől a nagyobbakig mindenkit. A Civil Falu Agóráján élő podcast beszélgetésekkel, fúvós- és citerazenekarral, kórusflashmobbal, táncházzal, valamint olyan élő televíziós legendákkal találkozhatunk, mint Juhász Előd, Dévényi Tibor, Endrei Judit, Horvát János, Kaplár F. József és Egri János.

Minősített fesztivál

Ha visszatekintünk a Campus múltjára, látható, hogy fesztivál évről évre erősebb kulturális színezetet kapott, ezért 2017-ben nemzetközi szintű elismerésben részesült, a legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) a legmagasabb szintű minősítést adta a debreceni rendezvénynek.

A 2023. július 19-én kezdődő jubileumi rendezvény négy este páratlan nagyerdei környezetben, az ország legjobban felszerelt és legárnyékosabb fesztiválhelyszínén várja majd a látogatókat. A Campus ma már Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, amelyre az indulásakor 27 ezren, tavaly összesen 116 ezren látogattak el.

A Campus Fesztivál sikerét évről évre a helyszín és a város adottságai is nagyban erősítik. A Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Víztorony környezete páratlan a hazai fesztiválpiacon. A látogatók visszajelzései és az évről évre megismételt közvélemény kutatások alapján, a színes programkínálat mellett a helyszín színvonalas kialakítása, a biztonságos nagyerdei környezet végez az elégedettségi mutatók élén.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

campus

campus fesztivál

debrecen

nagyerdő koncertek

programok

sztárok