Valóra vált az álmuk: hagyományos pásztorlagzit tartott a külföldi pár a Hortobágyon +Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Valóra vált az álmuk: hagyományos pásztorlagzit tartott a külföldi pár a Hortobágyon +Fotók

Nem mindennapi kéréssel fordult néhány hete Szőlősi Zsombor debreceni fotóshoz egy külföldi pár: Sue és Roy hortobágyi pásztorlagzit tervezett tartani a pusztában, annak minden érdekességével együtt, és megvalósításhoz kértek segítséget. Elmondták, hogy őszintén érdekli őket minden helyi hagyomány, a lagzin pedig bátran elmerültek az élményben, és kiélvezték a különleges programokkal teli napot.

Kérésükre próbált Nóri (Erdei Nóra) megszervezni többek között olyan programokat, mint: lovaskocsizás, hagyományos népi viselet viselete pártával és cifraszűrrel, néptáncosokból és csikósokból álló násznéppel való szórakozás, mezei virágokból között menyasszonyi csokor, vízhúzás a gémeskútból, csergetés a karikás ostorral, és persze a lenyűgöző puszta mint helyszín háttérben a vágtató ménessel. Elképesztő élmény volt még egy helyi számára is!

- írta posztjában a fotós.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

külföldi pár

puszta

pásztorlagzi

hagyományok

hortobágy

szőlősi zsombor